Λώρεν Κασσοπούλου: «Η αλαζονεία της εξουσίας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής πλήττει σοβαρά  τους πολίτες»

Η αλαζονεία της εξουσίας της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής πλήττει σοβαρά  τους πολίτες

Της Λώρεν Κασσοπούλου  υποψ. Δημοτική Σύμβουλο με το συνδυασμό                               «ΤΡΙΚΑΛΑ τόπος να ζούμε» και υποψήφιο Δήμαρχο  τον Γιώργο Ηλιάδη.

Ένας υποψήφιος του κ. Σακκά και αντιδήμαρχος, δήλωσε μεταξύ άλλων στο Ράδιο Ζυγός το πρωί της περασμένης Παρασκευής  «Αναγκάσαμε αντιπάλους να έλθουν στο δικό μας συνδυασμό»

Πράγματι πολλοί αναγκάστηκαν να συμμετέχουν στο συνδυασμό του κ. Σακκά. Είτε από ανάγκη είτε από ματαιοδοξία . Ανάγκη να μη χάσουν τη δουλειά τους, ανάγκη να πάρουν απόσπαση, ανάγκη να τα έχουν καλά με τον υπουργό και κάποιοι  από ματαιοδοξία  να βρίσκονται από την πλευρά της εξουσίας.

Γιατί η δύναμη της εξουσίας ανοίγει μεν  πόρτες για τους λίγους που τη γεύονται, από την άλλη  όμως  αλλοτριώνει συνειδήσεις, κάμπτει αντιστάσεις, μικραίνει τη δημοκρατία , απειλεί την κοινωνική συνοχή.

Η αλαζονεία της εξουσίας που έχει κυριεύσει εδώ και καιρό το συνδυασμό Παπαστεργίου – Σακκά προσβάλλει τους πολίτες του δήμου μας, απαξιώνει, σταθερά, το θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

Αυτή είναι και η μεγάλη  διαφορά του συνδυασμού μας  «Τρίκαλα, τόπος να ζούμε»   του  οποίου έχω την τιμή να συμμετέχω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με  επικεφαλής τον Γιώργο Ηλιάδη.

Γιατί πέρα από την εξουσία υπάρχει και η κοινωνία. Και εμείς εκπροσωπούμε την κοινωνία των πολιτών απέναντι σε μια κλειστή ομάδα των βολεμένων της εξουσίας που ξεκίνησαν ως ανεξάρτητοι και κατέληξαν να γίνουν ουρά της κυβέρνησης, συνθλίβοντας κάθε έννοια  αυτονομίας του αυτοδιοικητικού θεσμού και πλέον νομίζουν ότι μπορούν να υποτάξουν τα πάντα.

Δεν θα τα καταφέρουν. Είμαστε εδώ, μια δυνατή  ομάδα, να τους εμποδίσουμε.                           Γιατί πιστεύουμε στη δημοκρατία, στην Αυτοδιοίκηση των δήμων ως κορυφαία έκφραση της Δημοκρατίας και είμαι βέβαιη ότι οι συνδημότες,  συνδημότισσες δεν τρώνε κουτόχορτο για να μην αντιλαμβάνονται  ότι οι δύο θητείες  Παπαστεργίου – Σακκά  ήταν απλά μια επικοινωνιακή φούσκα χωρίς κάποια  βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων του Δήμου μας. Όση εξουσία  κι αν έχουν, όσο και να πιέσουν,  η βομβαρδισμένη πόλη μαρτυρά τόσο την αδυναμία παραγωγής έργου στο Δήμο παρά τα εννέα  χρόνια διοίκησης όσο και  την ανικανότητα  σχεδιασμού αλλά  κυρίως την έλλειψη σεβασμού στους δημότες.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia