«Ο πολίτης του Δήμου Φαρκαδόνας αισθάνεται απογοήτευση και έχει φτάσει σε ένα τέλμα»

Αναμφίβολα, ο κάθε δημότης του Δήμου Φαρκαδόνας αισθάνεται μια έντονη απογοήτευση και την αίσθηση πως έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Η αιτία και όχι η αφορμή γι’ αυτό το γεγονός, εκτός των προκλήσεων της σύγχρονης εποχής, είναι ο τρόπος λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το παραπάνω έχει ως αποτέλεσμα κάθε ψηφοφόρος να δηλώνει καχύποπτος με τις προθέσεις και τις ορέξεις των υποψηφίων. Όσων δηλαδή επιθυμούν να ασχοληθούν με τα κοινά, όντας ενεργοί και δραστήριοι πολίτες, άοκνοι εργάτες του τόπου τους.

Αντιθέτως, όσοι ευαγγελίζονται παροχές και αποπροσανατολίζουν με τα ρηθέντα τους όσους σκεπτόμενους πολίτες ασχολούνται με τα ζωτικά ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσοι αυτοπαρουσιάζονται ως εθνοσωτήρες της γενέθλιας γης μας, προκειμένου να αναδιαμορφώσουν και να διοικήσουν τον Δήμο, υποκλέπτοντας την ψήφο των πολλών και εργαλειοποιώντας τη, στα δικά τους χέρια, ας γνωρίζουν ότι θα αποτύχουν οικτρά.

Οι πολίτες αξίζουν να εκπροσωπούνται από υποψηφίους που αναδύονται από τα σπλάχνα της τοπικής κοινωνίας. Εκείνοι θα τους ακούσουν προσεχτικά, θα αφουγκραστούν τις ανησυχίες και τις επιφυλάξεις τους, προκειμένου να τους εκπροσωπήσουν επάξια στον πολιτικό στίβο.

Αναφερόμαστε σε άτομα που διακατέχονται από υψηλά ιδανικά και αξίες διαχρονικές, όπως η δικαιοσύνη, η ισότητα και η αλληλεγγύη. Άτομα με το θάρρος της γνώμης, ειλικρινή και απροκατάληπτα, άτομα ανυστερόβουλα, με διαφάνεια στην πολιτική τους έκφραση. Ενάρετα ως προς τον τρόπο που διάγουν τον βίο τους, ανοιχτόμυαλα, με ανοιχτή ατζέντα στις προκλήσεις και στη διατύπωση της πολλαπλής αλήθειας.

Ο συνδημότης μας οφείλει να αναζητήσει τρία βασικά προτερήματα στο άτομο που θα τον εκπροσωπήσει, και να το αξιολογήσει ως προς τα εξής:

Απόδοση δικαιοσύνης, όπου είναι αναγκαία και σύμφωνη με τις ανάγκες των πολιτών.

Ενημερωμένες λύσεις, σύγχρονο σχεδιασμό και εκτέλεση των καθηκόντων του.

Προώθηση προβλημάτων που αποσκοπούν και προάγουν το κοινό καλό.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη:

«Ου γαρ ο δικαστής, ουδ’ ο βουλευτής, ουδ’ ο εκκλησιαστής άρχων εστί, αλλά το δικαστήριον, η βουλή και ο δήμος.» Δηλαδή, «Αυτός που εξουσιάζει δεν είναι ούτε ο δικαστής, ούτε ο βουλευτής, ούτε εκείνος που συμμετέχει στην Εκκλησία του Δήμου, αλλά το Δικαστήριο, η Βουλή και η Εκκλησία του Δήμου.»

Θοδωρής Λακιάρας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» του Μιχάλη Μπαγιώτη

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia