Τέλης Κερασοβίτης: “Το φαινόμενο της βίας”

“Το φαινόμενο της βίας”

Το ποσό λάθος σκεφτόμαστε ως κοινωνία το διαπιστώνω συνεχώς από τα πιο απλά έως τα πιο τραγικά περιστατικά. Για μια σημαντική μερίδα πολιτών έχει σημασία η καταγωγή και η εθνικότητα του δράστη που σκότωσε τον φίλαθλο του Άρη λες και κατά το παρελθόν δεν έχουν γίνει αποτρόπαιες εγκληματικές πράξεις από γηγενείς Έλληνες χούλιγκανς. Εξάλλου ο Αλβανός δράστης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε με τα ιδεώδη της κοινωνίας στην οποία ζούμε.

Οι περισσότεροι όμως αποδίδουν λανθασμένα την αιτία μόνο στον οπαδικό φανατισμό θεωρώντας ότι αν αποβληθούν από τα γήπεδα όσοι εκδηλώνουν βίαιες συμπεριφορές ή αν μπει λουκέτο στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα λυθεί το πρόβλημα ως δια μαγείας. Αγνοούν όμως ότι όσοι διέπονται από βιαιότητα θα συνεχίσουν το εγκληματικό τους έργο σε άλλους χώρους για διαφορετικούς λόγους όπως π.χ. επειδή κάποιος του έπιασε τη θέση πάρκινγκ, επειδή στραβοκοίταξες την κοπέλα του κ.α.

Η βία γενικότερα έχει πολλές και βαθύτερες αιτίες και όσο δεν μπορούμε να τις καταλάβουμε και να τις εξαλείψουμε, θα ανακυκλώνεται και θα εκδηλώνεται σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Αριστοτέλης Κερασοβίτης
Ελεύθερος επαγγελματίας- συγγραφέας

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia