Χρήστος Σιμορελης: “Αγαπώ υπερβολικά τη χώρα μου για να είμαι εθνικιστής”

📌Αγαπώ υπερβολικά τη χώρα μου για να είμαι εθνικιστής.

👉Η δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη ότι το προσφυγικό είναι μη διαχειρίσιμο προκαλεί θυμηδία. Αποτελεί επιβεβαίωση της καταστροφικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη στη διαχείριση του προσφυγικού.

👉Δείχνει πόσο απροετοίμαστη ήταν η ΝΔ, αποκαλύπτει τον τυχοδιωκτισμό τους το 2015-16 όταν μας κουνούσαν το δάκτυλο. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να διαχειριστεί ένα σύνθετο ζήτημα με όρους ανθρωπιάς αλλά και αποτελεσματικότητας, ακόμα και όταν οι ροές ήταν πολλαπλάσιες των σημερινών.

👉Μετά από τέσσερις μήνες χαρακτηριστικής αδράνειας, η κυβέρνηση παραδέχεται ότι οι ροές οφείλονται σε γεωπολιτικούς λόγους. Η ΝΔ βρίσκεται μπροστά στα αδιέξοδα που η ίδια προεκλογικά δημιούργησε. Εμείς όμως δεν κάνουμε μικροκομματική αντιπολίτευση, είμαστε εδώ για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής. Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνδράμει συνολικά και συλλογικά απέναντι στις πολιτικές των κλειστών συνόρων που προωθούν οι ομογάλακτοι της ΝΔ.

❗️Στεκόμαστε απέναντι στην ξενοφοβία, στη μισαλλοδοξία και στον εθνικισμό. Εμείς βρισκόμαστε στην πλευρά της αλληλεγγύης! Δε φταίνε για τα προβλήματα μας, οι φτωχοί, οι διαφορετικοί, οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη. Ο ρατσισμός εκτρέφεται από την κοινωνική αδιαφορία. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να σιωπά μπροστά σε αυτά τα γεγονότα.

*Αγαπώ υπερβολικά τη χώρα μου για να είμαι εθνικιστής.
Αλμπέρ Καμύ (7 Νοεμβρίου 1913 – 4 Ιανουαρίου 1960), Γάλλος φιλόσοφος, λογοτέχνης και συγγραφέας

xsimorelis #trikala

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia