ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ … ΚΛΙΜΑ….!


Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D.

    Φαίνεται πως σιγά-σιγά, αρχίζουν τα σύννεφα της μαύρης δεκαετίας των Μνημονίων να υποχωρούν και έτσι μεγαλώνουν οι ελπίδες για μια νέα εποχή. 

    Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι πολίτες εξακολουθούν να πληρώνουν τις λανθασμένες πολιτικές των προηγουμένων κυβερνήσεων. Όλοι ή σχεδόν όλοι τονίζουν πως η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. «ξεκίνησε πολύ καλά». 

    Μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου, η πλειοψηφία των Ελλήνων, εκτός από την στείρα Αντιπολίτευση του Σύριζα, λέγει και ακούει καλές ειδήσεις για τις οικονομικές προοπτικές της πατρίδας μας. 

    Ξένοι και ντόπιοι επενδυτές βλέπουν καθαρά πως στην οικονομία και στις μεταρρυθμίσεις το … κλίμα… βελτιώνεται. 

    Όλοι ψάνονται για νέες δραστηριότητες, για νέες παραγωγικές ιδέες, για καλές ευκαιρίες και για πρωτοφανείς δυνατότητες. 

    Στόχος είναι η ανάπτυξη και η κατάργηση των Capital Controls, που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, ανοίγει τον δρόμο τις επιχειρήσεις. 

    Οι πρωταγωνιστές στο επενδυτικό ΜΠΑΜ, μετά τις Εθνικές Εκλογές και την έξοδο από τα Μνημόνια, στην κυριολεξία … ψάχνονται…!

    Τις καλές αυτές προοπτικές τις βοηθούν πολύ οι θέσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και η αισιοδοξία του λαού ότι «πάμε καλά» ώστε να απαλλαγούμε οριστικά από τα … δεσμά της κρίσης. 

    Η δήλωση του Πρωθυπουργού ότι «θα βοηθήσουμε την επιχειρηματικότητα με θεσμικές δράσεις και μείωση τις φορολογίας» αλλά και ότι «οι επιχειρηματίες πρέπει να φέρουν τα λεφτά πίσω» δείχνει το πόσο ψηλά ποντάρει η κυβέρνηση, ώστε να αλλάξει… σελίδα η οικονομία και να ανοίξουν θέσεις εργασίας. 

    Σήμερα οι επενδύσεις στην Ελλάδα ανέρχονται σε 20δις.ευρώ, ενώ το 2009 έφταναν στα 44 δις.

    Οι μειώσεις των φόρων, η ενίσχυση των επιχειρήσεων, η απλοποίηση των διαδικασιών και η μείωση των Ταμειακών υποχρεώσεων είναι μέτρα προς μια θετική κατεύθυνση. Ο προϋπολογισμός για το 2020 θα χει καταργήσεις φόρων και αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. 

    Η ανάπτυξη μπορεί ναρθεί μόνο μέσα από επενδύσεις ιδιωτικές, είτε αυτές είναι Ελληνικές είτε είναι ξένες. Έτσι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα πείσουν τους πάντες, πως η χώρα μας είναι φιλική για τους επενδυτές. 

    Αυτό το επενδυτικό ΣΟΚ θα αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας και την Ελλήνων.    

    Οπωσδήποτε για να γίνουν αυτά πρέπει να στηθούν γέφυρες επικοινωνίας με την γείτονα Τουρκία, η οποία οφείλει να σταματήσει την επιθετική ρητορική και να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο σε Αιγαίο και Κύπρο. 

    Επίσης χρειαζόμαστε την βοήθεια τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ε.Ε., για να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος και να στήσουμε μια νέα και αξιοκρατική κοινωνία. 

    Έτσι θα σταματήσει και ο εφιάλτης του προσφυγικού ζητήματος, που είναι… θηλειά στον λαιμό της Ελλάδας. 

    Γεγονός είναι πως οι μεγάλες και πρωτοφανείς θυσίες του Ελληνικού Λαού διευκολύνουν αφάνταστα το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

    Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αποτυχία και φυσικά πρέπει να τηρηθούν χωρίς παρέκλιση, οι προεκλογικές δεσμεύσεις προς το Λαό!

    Για την πατρίδα μας ισχύει το « ή ΤΩΡΑ ή ΠΟΤΕ». 

    Η σωτηρία μπορεί να ‘ρθεί μόνο με την κυβέρνηση της Ν.Δ. και όχι με τα απολιθώματα του «Σύριζα – Πράσινη Συμμαχία» του Αλέξη Τσίπρα. 

    Η ελπίδα, για ένα καλύτερο αύριο είναι πιο κοντά όσο ποτέ….!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia