Η τουριστική ανάπτυξη στον τόπο μαsαποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας στη χώρα μας.

Η τουριστική ανάπτυξη στον τόπο μαs αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας στη χώρα μας.

Η βελτίωση των τουριστικών υποδομών σε όλη τη χώρα, η προβολή των ιστορικών μνημείων, σε συνδυασμό με την επέκταση κι ολοκλήρωση των κομβικών έργων για τη μετακίνηση των πολιτών θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την αύξηση της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τουρισμός στη χώρα μας, έτσι και στην περιοχή μας, είναι ένα προϊόν που απευθύνεται σε μια παγκόσμια ανταγωνιστική αγορά και συνεπώς ο σχεδιασμός σε σχέση με τη βελτίωση των τουριστικών υποδομών, την ενίσχυση με διάφορα οικονομικά εργαλεία των τουριστικών επιχειρήσεων για τη βελτίωση των υπηρεσιών τους και τη διάθεση οικονομικών πακέτων διαμονής σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις εγγυώνται μια σταθερή τουριστική κίνηση σε κάποια περιοχή.

Σε μια περιοχή όπως η περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, με τουριστική κίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, είναι αδήριτη ανάγκη το τουριστικό προϊόν μα συνδυάζει πολλές εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως αγροτικό, θρησκευτικό, περιπατητικό τουρισμό κ.ά. Ο αγροτικός τουρισμός απαιτεί βέβαια αγροτουριστικές επιχειρήσεις και αγροτουριστικούς χώρους. Σε σχέση με τον περιπατητικό τουρισμό είναι γενική ομολογία ότι η χώρα μας είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της ελεύθερης κι οργανωμένης πεζοπορίας. Ο θρησκευτικός τουρισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με πολλές περιοχές στη χώρα μας λόγω πολλών επισκέψιμων εκκλησιαστικών μνημείων από την εποχή του Βυζαντίου κι άλλων νεότερων.

Οι δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών στις ορεινές περιοχές του Δήμου Μετεώρων, του Δήμου Πύλης, στα Τρίκαλα, στην Καλαμπάκα, στην Πύλη και στη Φαρκαδόνα απαιτούν ακόμη την αρτιότερη οργάνωση και προβολή πολλών  ιστορικών μνημείων και γεωμορφολογικών σημείων της περιοχής μας.

Από τις σημαντικότερες υποδομές που πρέπει να διασφαλίσει μια περιοχή είναι η στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων εκτός του ιστού της πόλης και η μετακίνηση των τουριστών με άλλα μέσα. Παράλληλα είναι χρήσιμη η λειτουργία αστικών λεωφορείων καθώς οι περισσότεροι τουρίστες είναι εξοικειωμένοι με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κομβικό στοιχείο είναι η βελτίωση των οδικών αρτηριών και η αύξηση των θέσεων στάθμευσης με υπόγεια και υπέργεια πάρκιν.

Τέλος στην εποχή της ψηφιοποίησης και της τεχνητής νοημοσύνης υπάρχει λαμπρό πεδίο για την τουριστική προβολή της χώρας μας με στόχο την αύξηση των επισκεπτών.

Γεώργιος Τσιάκαλος

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia