ΠρωτοσέλιδοΚαι επίσημα σε Lockdown η χώρα από το Σάββατο – Μητσοτάκης: «Θέλουμε τους πολίτες συμμάχους, είμαστε μία ομάδα»

Και επίσημα σε lockdown από αύριο η χώρα όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οδηγός στις αποφάσεις είναι τα επιστημονικά δεδομένα τόνισε στις αρχικές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός.

Το Lockdown θα εφαρμοστεί από το πρωί του Σαββάτου και θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Θα μοιάζει αλλά δεν θα είναι ίδιο με τον Μάρτιο. Ξανά sms, ανοιχτά σούπερ και φαρμακεία, διανομή φαγητού. Νηπιαγωγεία δημοτικά αλλά και σχολεία σε όλες τις βαθμίδες ανοιχτα, κλειστά γυμνάσια και λύκεια. Τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες ειδικής αγωγής θα είναι ανοιχτά.

«Είδαμε μία εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Είχαμε 10.000 κρούσματα σε 5 μέρες, αύξηση εισαγωγών, αύξηση διασωληνωμένων» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυτό το κύμα έπρεπε να ανακόψουμε» ανέφερε. 

Με αυτή την ταχύτητα 50 μονάδες μπροούν να γεμίσουν σε 3 ή 4 ημέρες. Επιλέγω να πάρω δραστικά μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα. Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να θέσω σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών μας γι αυτό τα μέτρα πρέπει να παρθούν τώρα.

«Επιλέγω να πάρω δραστικά μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες πήραν μέτρα όταν η κατάσταση είχε ξεφύγει. Δε μπορώ να περιμένω να πάρω μέτρα αργά, τα παίρνουμε τώρα για να «πνίξουμε» το δεύτερο κύμα» και να ζήσουμε έναν όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικό Δεκέμβριο».

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε Live τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη – Τσιόδρα:

dikaiologitika.gr

Copyright 2021

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.