Νέος μηχανισμός κατά τον πλασματικών εκπτώσεων από τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα

Νέος μηχανισμός κατά τον πλασματικών εκπτώσεων από τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

Τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας επισκέφθηκε σήμερα, την πρώτη μέρα των θερινών εκπτώσεων, ο Τρικαλινός Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας συζήτησε με εμπόρους, εργαζόμενους και καταναλωτές για την κίνηση στην αγορά τόσο στην πρώτη ημέρα των εκπτώσεων όσο και καθ’ όλο το 2023 καθώς και γενικότερα θέματα που αφορούν στην αγορά.

Ο Τρικαλινός Υπουργός δήλωσε: «Πρώτη μέρα των θερινών εκπτώσεων σήμερα, επισκεφθήκαμε την αγορά όπου συζητήσαμε με εμπόρους, εργαζόμενους και καταναλωτές και διαπιστώσαμε υπερεπάρκεια προϊόντων, μεγάλες εκπτώσεις, πολύ καλές τιμές και έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά και φαίνεται ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με αυτά τα οποία μας είπαν οι καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας, έχει πάει καλύτερα από το αντίστοιχο περσινό πρώτο εξάμηνο. Εμείς, ως αρμόδιο Υπουργείο, διασφαλίζουμε με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ότι θα υπάρχουν δίκαιες εκπτώσεις για τους καταναλωτές. Θέλουμε να αποτρέψουμε φαινόμενα παραπλανητικών εκπτώσεων και θέλω να διαβεβαιώσω τους καταναλωτές ότι ο κρατικός μηχανισμός θα κάνει ό,τι χρειάζεται για την προστασία τους από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές».

Ο κ. Σκρέκας συμπλήρωσε «Το προηγούμενο διάστημα, με έναν νέο μηχανισμό, έχουμε συλλέξει ως Υπουργείο τιμές προϊόντων από εκατοντάδες καταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων. Αυτές οι τιμές θα συγκριθούν με τις τιμές στα καταστήματα από σήμερα και μετά και στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί  ότι υπάρχουν πλασματικές ή εικονικές εκπτώσεις, θα επιβληθούν πολύ αυστηρά πρόστιμα.

Κλείνοντας ο Υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε: «Συνεπώς, οι έλεγχοι στην αγορά, πέρα από τα επιτόπια κλιμάκια των ελεγκτών, γίνονται και με ηλεκτρονικά μέσα κι έτσι αναπτύσσουμε ένα πλήρες σύστημα ελέγχων». 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia