Ο «Νάρκισσος» στηρίζει τα αστέρια του Γυμναστικού Συλλόγου Ολύμπια Τρικάλων (Βίντεο)

Τα κορίτσια  του Γυμναστικού Συλλόγου Ολύμπια Τρικάλων “πετάνε” για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής!!! Τα φτερά τους για το Graz της Αυστρίας ανοίγουν Τρικαλινές αθλήτριες, γεννημένες μεταξύ 2008 και 2009, οι οποίες θα ζήσουν την ανεπανάληπτη εμπειρία της συμμετοχήs στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής WORLD CHAMPIONSHIPS and IFAGG TROPHY,”STEIERMARK CUP” 2022 που θα διεξαχθεί στο Graz της Αυστρίας 24-27 Νοεμβρίου 2022 και για τέσσερις ημέρες θα ζήσει μία ανεπανάληπτη εμπειρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Τρίκαλα θα συμμετάσχουν για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια χρονιά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής.

Οι αθλήτριες της ομάδας μας θα αγωνιστούν για την χώρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής στο Raiffeisen Sportpark .Το Raiffeisen Sportpark είναι σημείο συνάντησης για όλους τους λάτρεις των σπορ! Η έκταση του είναι 3718 τ.μ. Προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη διεξαγωγή διεθνών διαγωνισμών με τους 4 ξεχωριστούς χώρους του, οι οποίοι μπορούν επίσης να μετατραπούν σε μία μεγάλη αίθουσα. Βρίσκεται στο κέντρο  του Γκρατς και άνοιξε το 2018. Το αθλητικό πάρκο, το οποίο συμμορφώνεται με τους κανονισμούς των διεθνών ομοσπονδιών, προσφέρει αθλητικούς χώρους για μεγάλες διοργανώσεις όπως τουρνουά Final 4,Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Ως μοναδική Ελληνική συμμετοχή στην κατηγορία της (12-14 FREE PROGRAM) τα κορίτσια μας-Μαρία Μαράβα, Αναστασία Κοσκουβάτα, Ζωή Γεωργούλα, Φωτεινή Γκίκα, Χριστίνα Γκίκα, Δήμητρα Μπαρέκα, Αντιγόνη Παπακώστα, Σωτηρία Γεωργούλα- διεκδικούν μια θέση μεταξύ αθλητριών υψηλού επιπέδου από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου όπως Φιλανδία, Δανία, Εσθονία, Λετονία, Μολδαβία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία, Βουλγαρία, Τουρκία, Αμερική, Ιαπωνία, Μεξικό, Μαλαισία, Αυστρία, και άλλες!!

Η αυλαία των αγώνων θα ανοίξει την Πέμπτη (24/11) με το πρώτο σκέλος του γενικού προκριματικού αγώνα. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή (25/11) με τους τελικούς, σε καθέναν από τους οποίους θα βρεθούν οι κορυφαίες ομάδες. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έχουν δηλώσει συμμετοχή 94 ομάδες ,714 αθλήτριες εκπροσωπώντας συνολικά 17 χώρες.

Η κατάκτηση για το όνειρο δεν σταματά ποτέ!!!

Καλή επιτυχία στα κορίτσια μας!!!!!!

Καλή επιτυχία στις προπονήτριες των αθλητριών του συλλόγου Ολύμπια, Silvana Georgieva και Βασιλική Πριόνα των οποίων ο ρόλος είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην ανάδειξη, στην διάκριση αλλά και στο χτίσιμο του χαρακτήρα τους.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς και υποστηρικτές μας, που παρά τις δύσκολες συνθήκες δηλώνουν παρόν και δεν είναι άλλοι από τη Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών LINGUAPLUS, την Γαλακτοβιομηχανία ΤΡΙΚΚΗ, την επιχείρηση 11-22 ΚΑΡΑΚΙΚΕΣ, την Ταβέρνα ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, τα Μάρμαρα ΦΑΛΤΑΚΑ, και το Καφέ – Ζαχαροπλαστείο ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ. Ο κάθε ένας συμβάλει με τον τρόπο του και αποτελεί πηγή ενέργειας για όλη την ομάδα.

Ευχόμαστε στους χορηγούς μας κάθε προσωπική ευτυχία και επαγγελματική καταξίωση και πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον!!!!!!

Οι παραπάνω αθλήτριες έχουν αγωνιστεί και έχουν λάβει τις παρακάτω διακρίσεις -θέσεις, σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Βαλκανικούς Αγώνες, Ευρωπαϊκά Events και άλλα.

  • 2015-2018 Διακρίσεις σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ρυθμικής Γυμναστικής τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό επίπεδο.
  • 2016 θέση και χρυσό μετάλλιο σε διεθνή meeting στην Σόφια, Βουλγαρία
  • 2019 θέση και ασημένιο μετάλλιο στο 4o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Αγρίνιο
  • 2020 θέση και ασημένιο μετάλλιο στο 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα Τρίκαλα
  • 2021 θέση και χάλκινο μετάλλιο στο 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Λάρισα
  • 2022 θέση στο 14ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αισθητικής Γυμναστικής στην Σόφια, Βουλγαρία
  • 2022 θέση στο 1ο Βαλκανικό Αγώνα Αισθητικής Γυμναστικής στην Πρέβεζα

2022 θέση και ασημένιο μετάλλιο 7ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Λαμία.

Η Αισθητική Ομαδική Γυμναστική αποτελεί σχετικά νέο άθλημα στο χώρο της Αγωνιστικής Γυμναστικής. Συνίσταται στην εκτέλεση ασκήσεων γυμναστικής με φυσική και συνεχή κίνηση του σώματος.

Περιλαμβάνει αρμονικές, ρυθμικές και δυναμικές κινήσεις που εκτελούνται με φυσιολογική χρήση της δύναμης. Κατά την εκτέλεση των προγραμμάτων υπάρχει μια φυσιολογική ροή από τη μια άσκηση στην επόμενη, ώστε η κάθε άσκηση να αποτελεί φυσική συνέχεια της προηγούμενης. Όλες οι κινήσεις πρέπει να εκτελούνται πλήρεις, επιδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την ευρύτητα και την ποικιλία των ασκήσεων σε δυναμική και ταχύτητα.

Η σύνθεση των προγραμμάτων πρέπει να περιλαμβάνει ασκήσεις που εμπεριέχουν κυματισμούς, ισορροπίες, περιστροφές, άλματα, χορευτικά βήματα και άρσεις. Σωματικές ικανότητες όπως η ευλυγισία, η ταχύτητα, η δύναμη, η νευρομυϊκή συναρμογή και η αέναη κίνηση θεωρούνται θεμελιώδεις.

Η ομάδα αποτελείται από 6 έως 10 αθλήτριες. Όπως είναι ευνόητο απαιτείται ομαδικότητα και ενότητα για την επίτευξη των στόχων της ομάδας.

Η Αισθητική Ομαδική Γυμναστική είναι Τέχνη, Έκφραση και Συναίσθημα προσαρμοσμένα για ένα υψηλού επιπέδου άθλημα.

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia