Αίσιο τέλος η περιπέτεια 73χρονου συλλέκτη ρίγανης στην Κόρη…

Αίσιο τέλος είχε τελικά η περιπέτεια του 73χρονου συλλέκτη ρίγανης στην Κόρη, ο οποίος σήμερα το πρωί έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να συλλέξει ρίγανη σε τοποθεσία του χωριού.

Συγκεκριμένα ο 73χρονος σήμερα το πρωί μετέβη πεζή σε κοντινή από το χωριό τοποθεσία στην θέση «Βρύση Γεράσι» για να συλλέξει ρίγανη, κάτι το οποίο συνήθιζε. Από το σημείο και περπατώντας σε μονοπάτι με κατηφορική πορεία κι ενώ ταυτόχρονα μάζευε ρίγανη, έχασε τον προσανατολισμό του, με αποτέλεσμα να ζητήσει τη βοήθεια φίλου του μέσω τηλεφώνου, που ευτυχώς είχε μαζί του & το σπουδαιότερο, αυτό έπιανε σήμα στο σημείο που βρέθηκε.

Ωστόσο, αν & ο φίλος του έτρεξε στο αρχικό σημείο «Βρύση Γεράσι» απ’όπου ξεκίνησε ο 73χρονος, δεν μπορούσε να του προσφέρει βοήθεια, καθώς αυτός βρισκόταν σε ρεματιά βάθους περίπου 300μ στη θέση «κρεμαστό νερό». ‘Ετσι ζητήθηκε η συνδρομή της ΠΥ Τρικάλων, που με δύναμη 6 ανδρών, προσέτρεξε άμεσα στο σημείο, καταφέρνοντας ύστερα από ώρα να προσεγγίσει τον 73χρονο και να τον ανεβάσει στο ασφαλές μέρος απ’όπου ξεκίνησε.

Ο 73χρονος άνδρας, ύστερα από το αρχικό σοκ που δέχθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι πολύ καλά στην υγεία του. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν, πως εύκολα μπορεί κανείς να χαθεί σε τέτοιες περιπτώσεις, εάν δεν είναι καλός γνώστης της περιοχής, ή δεν συνοδεύεται από κάποιον ντόπιο που γνωρίζει καλά τα μέρη αυτά.

Pylinews.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia