Αγοραστός: Νέο μηχάνημα ανίχνευσης κορωνοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Ένα νέο σύγχρονο μηχάνημα ανίχνευσης κορωνοϊού θα αποκτήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπως τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Επιπρόσθετα όπως επισήμανε, θα γίνουν 39 προσλήψεις γιατρών αλλά και 120 ανθρώπων νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού στη Θεσσαλία.

Το σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων δομών υγείας, συνολικού προϋπολογισμού 18,5 εκατ. ευρώ, για την αντιμετώπιση του covid 19.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αυτή την χρονική στιγμή για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Προσοχή στις μετακινήσεις, τις επαφές, την εργασία, παντού, διότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει. Και προσοχή στην καθημερινή υγιεινή του καθενός μας.

Αγοραστός: Νέο μηχάνημα ανίχνευσης κορωνοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (βίντεο)

Εμείς συναντηθήκαμε με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη γιατί ήδη ξεκίνησε να τρέχει ένα μεγάλο πρόγραμμα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας σε όλα τα νοσοκομεία αλλά και στα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Βγάλαμε την πρόσκληση για 7 εκατομμύρια και πλέον για ιατροτεχνικό εξοπλισμό αλλά και για αναλώσιμα τα οποία θα χρησιμεύουν για τα μέτρα προστασίας των υγειονομικών και των ασθενών. Κάναμε μια εξειδίκευση για το τι χρειάζεται κάθε νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας. Ταυτόχρονα ξεκινάμε και ένα πρόγραμμα αναβάθμισης της υγείας στα νησιά μας, όπου χρειάζεται. Παράλληλα είχαμε μια σύσκεψη για να πάρουμε ένα νέο μηχάνημα πιο σύγχρονο και γρήγορο για την ανίχνευση του κορωνοϊού, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Ήδη με ενέργειες που κάναμε εξασφαλίσαμε ένα μηχάνημα και ξέρετε είναι δύσκολο να τα βρει κανείς στην παγκόσμια αγορά διότι έχουν αυτό το διάστημα τεράστια ζήτηση. Πιστεύουμε σύντομα να μπορέσουμε να το πάρουμε γιατί αυτή την στιγμή γίνονται προεγχειρητικοί έλεγχοι σε κάθε ασθενή που μπαίνει στα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ. Άρα θα έχουμε πολλά δείγματα και πολλές αναλύσεις που πρέπει να γίνονται γρήγορα για να γίνονται και οι επεμβάσεις γρήγορα χωρίς να δημιουργούνται ουρές.

Ακόμη κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα στο οποίο δίνουμε 11,5 εκατομμύρια ευρώ για προσλήψεις 39 γιατρών και 120 ανθρώπων νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού.

Πρόκειται να πληρώσει το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για τους μισθούς των δύο ετών των ανθρώπων αυτών. Συνεπώς προσπαθούμε να βοηθήσουμε σε αυτή την δύσκολη συγκυρία με 20 επιπλέον εκατομμύρια στην Υγεία πλέον των 70 που δώσαμε έως σήμερα για να αναβαθμίσουμε την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη σε όλη την Θεσσαλία στην δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia