Ακούγοντας τα παιδιά για το μέλλον των ποδηλάτων στα Τρίκαλα

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι το ποδήλατο δεν είναι απλώς μέσο μετακίνησης αλλά και μία ολόκληρη φιλοσοφία στα Τρίκαλα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων το απόγευμα της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022. Η εκδήλωση αφορούσε στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να υλοποιηθούν περισσότερες δράσεις για το ποδήλατο και τη χρήση του.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου ανέλυσε τους υπάρχοντες ποδηλατοδρόμους και τον σχεδιασμό του Δήμου για 20 χλμ. ποδηλατοδρόμων μέχρι τα τέλη του 2023. Παρουσίασε τα έργα στον ποδηλατόδρομο στην οδό Κονδύλη και την επέκτασή του μέχρι το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, τα έργα στο παραποτάμιο μέτωπο στον Ληθαίο, καθώς και τον προγραμματισμό για την οδό Καρδίτσης και για τη διαδρομή από το Μουσείο Τσιτσάνη προς το πάρκο Αη Γιώργη.


Με τον συντονισμό του ειδικού συμβούλου του Δήμου, κ. Χάρη Καλλιάρα, ακολούθησε εκτενής συζήτησή, στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων. Οι οποίοι/ες, στο πλαίσιο του προγράμματος “Χρυσοπράσινο φύλλο” – Ποδηλατώντας στην πόλη μου” και σε συνεργασία με Κυπριακό σχολείο, απηύθυναν πλήθος ερωτήσεων στον Δήμαρχο σε σχέση με το ποδήλατο, σε σχέση με θέματα κυκλοφορίας, προστασίας, σηματοδότησης, απαγορεύσεων, σύνδεσης σχολικών μονάδων, σύνδεσης χωριών με την πόλη κ.α.
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, εκπροσωπώντας τη Δ.Α. Τρικάλων, αναφέρθηκαν εκτενώς στα ζητήματα που σχετίζονται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τέλος ο προπονητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Γιώργος Καράτζιος αναφέρθηκε σε ειδικότερα θέματα σε σχέση με την ορθή ποδηλατική πρακτική και την εμπειρία από το εξωτερικό.
Παραβρέθηκαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας, ο οποίος αναφέρθηκε στα οφέλη της ποδηλασίας και στη συνεχή προσπάθεια του Δήμου να ενισχύσει την ποδηλατική Παιδεία, και η τ. αντιδήμαρχος Εφη Λεβέντη. Τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Βασιλική Μιχαήλ, Ουρανία Τσιούτσια και Παναγιώτα Μπλούτσου.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia