Αντιδρούν οι Τρικαλινοί ΕΒΕ: «Θα περιφρουρήσουμε την διατήρηση της Κυριακάτικης αργίας»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων καταδικάζει την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης να προχωρήσει στην αδικαιολόγητη τροπολογία  στη Βουλή για το άνοιγμα των  καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, δηλαδή μόλις 4 μέρες μετά την κατάθεση της τροπολογίας, χωρίς συνεννόηση, χωρίς διαβούλευση και χωρίς λόγο.

Δεδομένου ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν καταργηθεί ως άχρηστες και αναποτελεσματικές, δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία να ανοίξουν τα καταστήματα την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου γιατί είναι μία Κυριακή όπως όλες οι άλλες.

Είναι προφανές ότι η παρέμβαση αυτή της κυβέρνησης δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα υπέρ λίγων μεγάλων επιχειρήσεων.

Η Ομοσπονδία ΕΒΕ Ν. Τρικάλων και τα 42 σωματεία της δύναμής της καταδικάζουμε την  αυθαίρετη αυτή ενέργεια του Υπουργείου να καταθέσει την απαράδεκτη τροπολογία και το ΚΑΛΟΥΜΕ να την ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΜΕΣΑ.

Η Κυριακάτικη αργία έχει υποφέρει τα τελευταία χρόνια αλλά δεν θα επιτρέψουμε ούτε θα συμφωνήσουμε ποτέ στην πλήρη κατάργησή της.

Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι της συντριπτικής πλειοψηφίας της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας θα περιφρουρήσουμε την διατήρησή της.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia