Επιμόρφωση Αστυνομικών σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης αστυνομικού προσωπικού με αντικείμενο το νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και την προστασία των θυμάτων, το οποίο διοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα (10/11-06-2020) στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας.

Το εκπαιδευτικό – επιμορφωτικό πρόγραμμα παρακολούθησαν αστυνομικοί που στελεχώνουν τις νεοϊδρυθείσες Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων, καθώς και αστυνομικοί που εκτελούν καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας στα υφιστάμενα Αστυνομικά Τμήματα.

Πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Ταξίαρχος κ. Αστέριος Μαντζιώκας απηύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες, αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν στην ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας και παρότρυνε, μεταξύ άλλων, τους αστυνομικούς να χειρίζονται τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στην προσωπικότητα των θυμάτων.

Την εκπαίδευση τίμησαν με την παρουσία τους ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας κ. Απόστολος Τζαμαλής και η Σύμβουλος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δήμητρα Ευαγγέλου, η οποία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Ομιλητές – εισηγητές στο εν λόγω επιμορφωτικό πρόγραμμα ήταν:

  • η Αντιεισαγγελέας κα. Μελετοπούλου Ευτυχία και η Εισαγγελική Πάρεδρος κα. Γαβρίτσα Χριστίνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας,
  • η Κοινωνική Λειτουργός κα. Δοβλατανιώτη Βασιλική του Τμήματος Δομών Κοινωνικής Ένταξης, Απασχόλησης και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Λαρισαίων,
  • η Ψυχολόγος κα. Μαντζίρη Γεωργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Λάρισας, 
  • ο Δικηγόρος κ. Γούλας Δημοσθένης, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας,
  • η Προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας Dr. Λεονταρή Ρουμπίνη,
  • η Ψυχολόγος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας Αστυνόμος Β΄ Γιαννακού Μαρία και
  • η Υπαστυνόμος Α΄ Κυριάκου Μαρία-Σοφία εκπρόσωπος του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η επιμόρφωση του αστυνομικού προσωπικού, με στόχο την εξειδικευμένη και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, την προστασία και υποστήριξη των θυμάτων, καθώς και τη συστηματική παρακολούθηση των υποθέσεων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia