Ηλίας Βλαχογιάννης: Η “αλλεργία” του ΣΥΡΙΖΑ στον “φράχτη”του Έβρου .

Η “αλλεργία” του ΣΥΡΙΖΑ στον “φράχτη”του Έβρου .

       Είναι πράγματι απορίας άξιον, πώς αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ στην επέκταση του φράχτη στον Έβρο.

  Ορισμένα μετριοπαθή στελέχη του,βλέπουν αυτό το ενδεχόμενο μάλλον θετικά. Καθ’ ότι αντιλαμβάνονται ότι σε περίπτωση εργαλειοποίησης του Μεταναστευτικού από την γείτονα, ο φράχτης θα αποτελέσει την ασπίδα που θα αποκρούσει τέτοιες υβριδικές επιθέσεις.

  Αλλά στελέχη προερχόμενα κυρίως από τον παλαιό Συνασπισμό,αντιδρούν σφόδρα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.  Αυτοί πιστεύουν στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων, ότι η είσοδος υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελλάδα, είναι συμβατική μας υποχρέωση και όχι κυριαρχικό δικαίωμα της Πολιτείας.

  Ισχυρίζονται ότι τα θέματα αυτά είναι Ευρωπαϊκά και θα πρέπει να λυθούν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Κι ότι μέχρι τότε θα πρέπει να ασκούνται πιέσεις μέσω Μεταναστευτικών ροών προς τις Κεντρικές χώρες, ώστε να συναινέσουν στη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων

  Κάτι τέτοιο υπέθεσαν ότι θα συμβεί και το 2015,όταν απειλούσαν να κατακλύσουν την Ευρώπη με παράνομους μετανάστες, μέχρι που οι γειτονικές Βαλκανικές χώρες σφράγισαν τα σύνορα τους,με τη βοήθεια και συνδρομή της FRONTEX!!! Και σε μας έμειναν οι ντροπιαστικοί καταυλισμοί της Μόριας και της Ειδομένης…..

  Για μας,για τη Νέα Δημοκρατία,  υπάρχουν σύνορα στο Αιγαίο και στον Έβρο και πρέπει να φυλάσσονται,με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Και προς την κατεύθυνση αυτή, επεκτείνεται κατά 35 χιλιόμετρα ο φράχτης στον Έβρο.

    Μπορεί να πει το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ? Οτι δηλαδή ειναι ξεκάθαρα υπέρ του φράχτη στον Έβρο και της αυστηρής φύλαξης των συνόρων? Μπορεί να αιτιολογήσει στον Ελληνικό λαό την πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτών του και του επικεφαλής τους κ. Παπαδημούλη στην Ευρωβουλή,για να απαγορευτεί η χρηματοδότηση της Ελληνικής Κυβέρνησης για τον φράχτη στον Έβρο?

   Απλά ερωτήματα που ποτέ δεν θα απαντηθούν από την Αξιωματική αντιπολίτευση.   

   Γιατί η δημιουργική ασάφεια και οι αμφοτερίζουσες θέσεις ,είναι συνειδητή επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για να ψαρεύει σε θολά νερά .     Ηλίας Βλαχογιάννης, πρ.Νομάρχης και Βουλευτής Τρικάλων.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia