Ηλίας Βλαχογιάννης ” Υποτιμήθηκε το μεταναστευτικό πρόβλημα από κυβερνητικά στελέχη”

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης επισημαίνει ότι κάποιοι στην Κυβέρνηση υποτίμησαν το μέγεθος του μεταναστευτικού προβλήματος και προτείνει άμεση αντιμετώπιση των προσφυγικων ροών με χάραξη εθνικής πολιτικής.

Θα το ξαναπώ κι ας γίνομαι κουραστικός και βαρετός στους φίλους. Το μεταναστευτικο (και όχι προσφυγικο…), αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας. Κάποιοι στην Κυβέρνηση φαίνεται ότι υποτίμησαν το μέγεθος του προβλήματος και άργησαν να πάρουν μέτρα.
Ακόμη φοβάμαι ότι δεν τολμούμε να πούμε τα πράγματα με τ όνομα τους: Από τα 2,3 δισ. Ευρω που έδωσε ως βοήθεια ή Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικων-προσφυγικων ροών, μόνο ένα μικρό ποσοστό, γύρω στο 20 τοις εκατό, διαχειρισθηκε το Ελληνικό κράτος. Τα άλλα πήγαν στην Υπάτη Αρμοστεια του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στον ΔΟΜ(Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης) και σε πάμπολλες άλλες Μ. Κ. Ο….. Το πάρτυ συνεχίζεται…. Κάποιοι κάνουν μπίζνες στις πλάτες δυστυχων ανθρώπων και φυσικά έχουν συμφέροντα από την αύξηση των μεταναστευτικων ροών….
Έχω πει και γράψει την άποψη μου, για τις προτεινόμενες λύσεις αντιμετώπισής του…
Ο Νόμος 1975 του 1991,που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, επί Κυβέρνησης του αειμνήστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του οποίου ήμουν ο βασικός συντάκτης, έχει λύσεις. Απλά στην πορεία τροποποιηθηκε, γιατί έθιγε συμφέροντα και βολεμενους….(οι φίλοι μπορούν να τον αναζητήσουν στην αρχική του μορφή στο διαδίκτυο….)
Όταν αντιληφθούμε ότι το πολιτικό κόστος από τη ΜΗ αντιμετώπιση του προβλήματος είναι μεγαλύτερο, τότε θα καταλάβουμε σαν χώρα και σαν πολιτικό προσωπικό, ότι απαιτείται η άμεση χάραξη εθνικής πολιτικής. Εδώ και τώρα…..

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia