Ιδρύουν Λαογραφικό Μουσείο στη Σωτήρα Τρικάλων. (εικόνες)

… Ένας πολιτιστικός σύλλογος δεν είναι μόνο για τα πανηγύρια…

Εν μέσω κρίσης του κορονοϊού και ενώ έχει ανασταλεί σχεδόν κάθε πολιτιστική δραστηριότητα, τα μέλη του Μορφωτικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σωτήρας Τρικάλων συλλέγουν υλικό για τη δημιουργία λαογραφικού μουσείου στη Σωτήρα Τρικάλων.

Θετική είναι η ανταπόκριση των κατοίκων του χωριού που παραχωρούν αντικείμενα για την ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας. Σκοπός είναι η ανάδειξη της ιστορίας του χωριού και κυρίως του τρόπου ζωής των παλαιότερων γενιών. Τα αντικείμενα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής έχουν ταξινομηθεί και αφορούν την καθημερινή ζωή.

Η έκθεσή τους και θα είναι σε δύο κύριες ενότητες: της οικιακής ζωής και της αγροτικής ζωής με αναφορές στη διατροφή, τη διαβίωση, την ενδυμασία, την οικοτεχνία, την καλλιέργεια του σιταριού και του σταφυλιού που ευδοκιμούσε στη Σωτήρα, την κτηνοτροφία και βέβαια το ιστορικό μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου οφείλει και το όνομά του ο οικισμός. Σύμφωνα με δήλωση των υπευθύνων πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε με την παραχώρηση χώρου του παλιού νηπιαγωγείου της Σωτήρας από το Δήμο Τρικκαίων και θέλει πολύ δουλειά ακόμη μέχρι την ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Ενώ έχει ξεκινήσει η πρώτη διαλογή και το πρώτο στήσιμο των εκθεμάτων, απευθύνεται έκκληση σε όποιον επιθυμεί να παραχωρήσει αντικείμενα και κυρίως παλιές φωτογραφίες να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους στα τηλέφωνα 6989414324 και 6973353296.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia