Ιερά Σύνοδος: Ελεύθερα και αβίαστα ο εμβολιασμός σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητας

Κατά την σημερινή Συνεδρία Της, η Δ.Ι.Σ. αρχικά ενέκρινε τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας και στην συνέχεια ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών, ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Συνοδικών Επιτροπών και τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Στο διάλειμμα της Συνεδρίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνο για την προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Κατά την συνάντηση αναφέρθηκαν στην πορεία της πανδημίας και την εξέλιξη του εμβολιασμού.

Στην συνέχεια, μετά από πρόταση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου ανυψώθηκαν σε Τιτουλαρίους Μητροπολίτες οι Βοηθοί παρά τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μέχρι πρότινος Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Νεοχωρίου κ. Παύλος και Θαυμακού κ. Ιάκωβος.

Επικειμένης της Διαβεβαιώσεως των νεοχειροτονηθέντων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στις εκκλησιαστικές ενθρονίσεις αυτών, δίδοντας το καλό παράδειγμα για την τήρηση των μέτρων κατά της εξαπλώσεως της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κατόπιν τούτου, με Συνοδική Απόφαση ορίσθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Τοποτηρητές να εκπροσωπήσουν τον Μακαριώτατο Πρόεδρο κατά τις τελετές των ενθρονήσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με τάξη και απλότητα και με ακριβή τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας.

Μετά το πέρας της Συνεδρίας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απένειμε στον Θεολόγο-Συγγραφέα κ. Δημήτριο Μαυρόπουλο, τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου, της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν αποφάσεως της Συνεδρίας της 13ης Ιουλίου 2021 της Δ.Ι.Σ…

Τέλος, με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η Ιερά Σύνοδος, πέρα από τις γραπτές Εγκυκλίους και οδηγίες Της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους Κληρικούς Της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους Ιερούς Ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας του κορωνοϊού και προτρέπει πατρικά όλους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητος, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia