Κάλεσμα του Γιάννη Μπουτίνα για τα Τσιτσάνεια 2022

1922 … Μικρασιατική Καταστροφή …Εθνική καταστροφή .Μια μαύρη σελίδα της ιστορίας μας ,μια σελίδα πόνου . Η μνήμη όμως δεν είναι πόνος . Η μνήμη είναι δύναμη , είναι πηγή σοφίας . Ο ξεριζωμός από την πατρίδα και η προσφυγιά του 1922 είναι ένα μαύρο κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας. Οι αγώνες που δόθηκαν, η δύναμη και το μεγαλείο της ψυχής των ανθρώπων εκείνων, αποτελούν μια ανεξίτηλη και ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και υπενθύμισης πως ακόμα και μέσα από τις στάχτες, μπορεί και πάλι να υπάρξει δημιουργία, εξέλιξη και να διατηρηθεί ζωντανή η κληρονομιά του παρελθόντος.

1922 … γεννιέται ο ανυπέρβλητος συνθέτης , όπως έχει χαρακτηριστεί από ιερά τέρατα της μουσικής …γεννιέται ο Απόστολος Καλδάρας .Ο Καλδάρας που έγραψε τόσες επιτυχίες για τη Σμύρνη μας .Ο Καλδάρας ,το τέκνο της τρικαλινής γης.

2 επέτειοι για τα φετινά Τσιτσάνεια 2022 …

Όπου η Γλυκερία με τους καταξιωμένους συνεργάτες της και με αφηγητή τον Λεωνίδα Κακούρη θα μας ταξιδέψουν στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής. Από τη θάλασσα της Σμύρνης έως την Κωνσταντινούπολη και το Βόσπορο κι από την αγορά της Καππαδοκίας έως τα ελληνικά λιμάνια όπου κατέφθαναν ως πρόσφυγες σπουδαίοι Μικρασιάτες συνθέτες .

Όπου οι ελπιδοφόροι καλλιτέχνες της τρικαλινής γης θα μας φέρουν σαν εικόνα τον Απόστολο Καλδάρα να γράφει και να κάνει πρόβες ανυπέρβλητες επιτυχίες στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Σας περιμένουμε όλους στο Μύλο Ματσόπουλου την Τρίτη 6  Σεπτεμβρίου στις 21.00 να ταξιδέψουμε όλοι μαζί από τη Σμύρνη και τις γειτονιές της Ανατολής …στα ελληνικά λιμάνια , από την Αθήνα … στις γειτονιές των Τρικάλων.

Γιάννης Μπουτίνας

Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Πολιτισμού

Περιφέρειας Θεσσαλίας

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia