Κορωνοϊος -Τσιόδρας: 35 νέα κρούσματα. 530 καταγεγραμμένοι ασθενείς. 13 νεκροί

Την ύπαρξη 35 νέων κρουσμάτων επιβεβαίωσε στην καθημερινή ενημέρωση ενημέρωση στους πολίτες για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊου στην Ελλάδα ο λοιμοξιολόγος Σωτήρης Τσίοδρας.

Με βάση το παραπάνω τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού στη χώρα μας υπολογίζονται μέχρι στιγμής σε  530 ενώ στην πλειοψηφία τους βρίσκονται στην Αθήνα.

Όπως σημείωσε ο κος Τσιόδρας 98 εξ αυτών έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται αγγίζει τους 100 με 18 εκ των οποίων να είναι διασωληνωμένοι. Το 79% όσων νοσηλεύονται έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Παράλληλα 19 ασθενείς πήραν εξιτήριο.

Συνολικά οι νεκροί, όπως υπενθύμισε, είναι 13, 12 άνδρες και 1 γυναίκα. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση ο μέσος όρων των ανθρώπων που κατέληξαν ήταν τα 76 έτη. Οι δώδεκα από τους 13 είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και ο 13ος ασθενής ήταν άνω των 80 ετών. 

Οπως ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι οποίες προκύπτουν από τις μαθηματικές προβλέψεις που γίνονται, στη χώρα μας αναμένεται περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, με το μέγεθος αυτής να εξαρτάται εν τέλει από το πόσο μεγάλη συμμόρφωση θα επιδείξουν οι πολίτες στα μέτρα περιορισμού και προστασίας.

Το 75% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι ηλικίας 18-64 ετών, ποσοστό το οποίο είναι μεν ίδιο με αυτό της γρίπης εντούτοις εν προκειμένω δεν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο. 

Οπως τόνισε ο κος Τσιόδρας εξάλλου ο ιός αυτός δεν σέβεται ηλικίες ενώ παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να μην σπεύδουν στα νοσοκομεία εάν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος καθώς με αυτό τον τρόπο μπορεί να υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού.

Πηγή: skai.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia