Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκαν 5 νέα κρούσματα – 89 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από το Λονδίνο.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον κορωνοϊό ανέρχεται πλέον σε 89.

Η κατάσταση του ασθενούς που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.

Τέσσερα «ορφανά» κρούσματα στην Αθήνα

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι τέσσερα κρούσματα είναι «ορφανά» δηλαδή δεν έχει εξακριβωθεί πως μεταδόθηκε σε αυτούς ο ιός. Και τα τέσσερα αυτά κρούσματα είναι από την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, και οι τέσσερις είναι άνω των 60 ετών και νοσηλεύονται με ήπια πνευμονία. Εντοπίστηκαν από δειγματοληπτικό έλεγχο σε ασθενείς με σοβαρό αναπνευστικό σύνδρομο.

Οι επιστήμονες πάντως εμφανίζονται καθησυχαστικοί και δεν θεωρούν ότι υπάρχει διασπορά κορωνοϊού στην κοινότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ποσοστά θετικών δειγμάτων σε σχέση με τον αρθμό των δειγμάτων που έχουν ελεγχθεί είναι μικρό.

Ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο και με τη χρήση του ίδιου κουταλιού. Οι επιστήμονες έχουν συστήσει την αποφυγή των συναθροίσεων, κάτι που αφορά και τις εκκλησίες, όμως δεν μπορούν να παρέμβουν σε θέματα πίστης.

Υπουργείο Υγείας: Μείνετε σπίτι αν έχετε συμπτώματα γρίπης

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κάλεσε όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να μείνουν στα σπίτια τους και συνέστησε υπευθυνότητα σε όλους καθώς όπως είπε οι επόμενοι δύο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα έχει γίνει εισήγηση για τη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της επιδημίας. Έμβαση δίδεται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, πολίτες άνω των 70 ετών, με χρόνια καρδιαγγειακά, αναπνευστικά προβλήματα, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη αλλά και όσους υποφέρουν από χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ανάγκη τήρησης των κανόνων υγιεινής σε συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων.

Ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις άνω των 1.000 ατόμων και ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας.

Skai.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia