Κορωνοϊός – Τσιόδρας: 60 νέα κρούσματα – 68 θάνατοι – 1.673 ασθενείς

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: 60 νέα κρούσματα - 68 θάνατοι - 1.673 ασθενείς

Σε 60 αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. 

Όπως ανέφερε ο κος Τσιόδρας 92 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ ενώ 68 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη και σε ποσοστό μεγαλύτερο από 70% υπήρχε υποκείμενο νόσημα.

Το τελευταίο 24ωρο, είχαμε 9 καταγεγραμμένους θανάτους και συνολικά 68 από την έναρξη της επιδημίας.

Ο μέσος όρος ηλικιών των νεκρών ήταν τα 74 έτη και το 91% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών. Οι 19 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1673. H πανδημία εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας τόνισε ο λοιμωξιολόγος ενώ έκανε λόγο για ιό που διασπείρεται τόσο γρήγορα ώστε κανένα σύστημα υγείας, όσο εξελιγμένο κι αν είναι, δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει τόσο εύκολα.

Παράλληλα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι υπάρχει επάρκεια τεστ στη χώρα και οι αρχές ετοιμάζονται για την επόμενη περίοδο. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε άτομα που εργάζονται στον υγειονομικό τομέα, εγκρίθηκε να λαμβάνουν προληπτική αγωγή προκειμένου να θωρακίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον οργανισμό τους.

Επιπλέον τόνισε ότι ο ιός δεν γίνεται ανθεκτικότερος με την χρήση αντισηπτικών.

«Δεν νομίζω ότι θα έχουμε την εξέλιξη της Ισπανίας»

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας θέλησε να δώσει μία αισιόδοξη εκτίμηση καθώς ανέφερε ότι δεν βλέπει μία κατάσταση όπως στην Ισπανία να συμβαίνει στην χώρα μας. Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό πάντα εξαρτάται από το εάν όλοι τηρούμε τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί. 

Πηγή: skai.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia