Site icon trikalafocus.gr

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Κλείνουν κέντρα διασκέδασης από τις 12 έως τις 7 το πρωΐ και στην Αττική


Μήνυμα στους νέους: “Δεν είστε άτρωτοι” – Αναλυτικά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Νέα, αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης του κορωνοϊού όπως το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης/ διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωΐ στην περιφέρεια Αττικής, και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Τα νέα μέτρα, που αποφασίστηκαν κατά την τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Παρασκευής, θα τεθούν σε εφαρμογή από τη Δευτέρα, πλην των μέτρων για Πάρο – Αντίπαρο που θα εφαρμοστούν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου. 

“Τα στοιχεία των τελευταίων ημέρων δείχνουν διασπορά σε τουριστικές περιοχές και σε νεότερες ηλικίες και γνωρίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στους τόπους κατοικίας τους” ανέφερε κατά την εισαγωγή του ο υφυπουργός κάνοντας έκκληση στους νέους για ατομική ευθύνη.

“Δεν είστε άτρωτοι” δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απευθυνόμενος στους νέους, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα του πρωθυπουργού.  

“Τίποτε, κανένα μέτρο, ούτε η δράση ούτε τα πρόστιμα, μπορούν να αντικαταστήσουν την ατομική ευθύνη, δεν γίνεται να βρίσκεται αστυνομικός, σε κάθε μέρος, δίπλα σε κάθε πολίτη. Χρειάζεται να δείξουμε την ιδία και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη όπως στην πρώτη φάση της πανδημίας που πετύχαμε. Να αναλάβουν οι νέοι την ευθύνη να προσττ όχι μόνο τους εαυτούς τους αλλά και τους ανθρώπους που αγαπούν, όχι μόνο τους εαυτούς τους, αλλά και τους γονείς τους, τους παππούδες τους και τις γιαγιάδες τους” υπογράμμισε ο υφυπουργός. 

Τα νέα μέτρα αναλυτικά

Η χρήση μάσκας

Πηγή: skai.gr

Exit mobile version