Κυκλοφορεί το βιβλίο της Δήμητρας Μπαντή «Στα Τρίκαλα στα δυο στενά…για τον Βασίλη Τσιτσάνη και το Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη»

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σταμούλη, το βιβλίο της Τρικαλινής Φιλολόγου – Συγγραφέως, Δήμητρας Μπαντή, με τίτλο “ΣΤΑ ΤΡΊΚΑΛΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΤΕΝΆ… ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΊΛΗ ΤΣΙΤΣΆΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΙΤΣΑΝΗ”! Το βιβλίο, που συνδυάζει την Λαογραφία με την Ιστορία, τη Μουσική και τη Μουσειολογία παρουσιάζει ενδελεχώς το Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη ως χώρο πολιτισμού, τέχνης, έρευνας και φορέα συλλογικής μνήμης μέσα από τη ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού, όπως “αφηγείται” στους εκθεσιακούς χώρους ενώ συγχρόνως αναδεικνύει την σπουδαιότητα της λαϊκής μουσικής που αποτέλεσε συνδετικό κρίκο των τριών χρήσεων του χώρου! Το βιβλίο προλογίζει η Εθνομουσικολογος,Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου, κα Ρενάτα Δαλιανούδη!

Η δυναμική και πολυτάλαντη συντοπίτισσα θα μας απασχολήσει και πάλι στο άμεσα προσεχές διάστημα, καθώς θα διεκδικήσει με αξιώσεις μια θέση στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Τρικκαίων, στο πλευρό του Δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου…

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia