Κώστας Σκρέκας: «Ενισχύουμε τη συμμαχία με το Αζερμπαϊτζάν στο ενεργειακό πεδίο για τη διασφάλιση της επάρκειας εφοδιασμού της χώρας»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε χθες, Τρίτη 18 Οκτωβρίου, στο Μπακού με τον Υπουργό Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, Parviz Shahbazov και τον Υπουργό Οικονομικών του Αζερμπαϊτζάν, Samir Sharifov.

Οι Υπουργοί συζήτησαν την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν στον τομέα του φυσικού αερίου.

Ο Τρικαλινός Υπουργός τόνισε ότι «το Αζερμπαϊτζάν αποτελεί έναν σημαντικό και αξιόπιστο εταίρο για την προμήθεια φυσικού αερίουπου μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αντικατάσταση μέρους των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου και στην ασφάλεια τροφοδοσίας της Ευρώπης».

Επιπλέον, οι Υπουργοί αναφέρθηκαν στη σημασία του ελληνο-βουλγαρικού αγωγού IGB για την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, δεδομένου ότι η χώρα καθίσταται πύλη εισόδου φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά. 

Ο Τρικαλινός Υπουργός, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Ενισχύουμε τις συμμαχίες μας στο ενεργειακό πεδίο και εντατικοποιούμε τις επαφές μας για τη διασφάλιση της επάρκειας εφοδιασμού της χώρας. Η δική μας απάντηση απέναντι στη ρωσική εργαλειοποίηση της ενέργειας είναι οι συνεργασίες, η αμοιβαία πρόοδος και η αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών». 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia