Κ. Μητσοτάκης από ΔΕΘ: 1.200 ευρώ σε νέους έως 29 ετών με την πρόσληψή τους – Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης

Πριμοδότηση 1.200 ευρώ το μήνα σε κάθε νέο έως 29 ετών για τους πρώτους έξι μήνες από την πρόσληψή τους καθιερώνει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Ξεκινώ από τους νέους. Μεγαλώσατε μέσα στην κρίση, μέσα σε lockdowns, βιώνετε την κλιματική κρίση. Μπροστά σας δεσμεύομαι να παλέψω ώστε να αλλάξει αυτή η εικόνα με εσάς στο προσκήνιο. Εισηγούμαι εθνικό σχέδιο δράσης με τη νεολαία, που θα συζητήσουμε μαζί σε κάθε περιφέρεια τους επόμενους μήνες», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος τόσο στους νέους που κάθονταν στην πρώτη σειρά στο Βελλίδειο όσο και γενικά στην ελληνική νεολαία.

«Δεν είμαι αφελής, ακούω την κριτική σας για αυτό και τολμώ ένα ξεκίνημα. Πρώτη πρωτοβουλία από μέρους μας το πρώτο ένσημο. Νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία θα ενισχύονται για 6 μήνες από την πολιτεία με 1.200 ευρώ στην πρώτη πρόσληψη. Τα 600 θα πηγαίνουν στους εργοδότες και τα υπόλοιπα 600 θα κατευθύνονται στους νέους πέραν του μισθού τους για να τα ξοδέψουν όπως θέλουν», είπε ο πρωθυπουργός.

«Από το 2022 οι επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας αυξάνονται στις 150.000 από τις 100.000. το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται και στους σπουδαστές των ΙΕΚ», ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Εκτός από την πριμοδότηση των 1.200 ευρώ για τους νέους, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη νεολαία περιλαμβάνει και άλλα στοιχεία.

Συγκεκριμένα:

-Μηδενίζεται το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και DATA για την νεολαία κάτω των 29 ετών, όφελος έως και 20 ετών στους λογαριασμούς.

-Θα προσφέρονται 50 megabyte δωρεάν DATA στα κινητά στους νέους 15-17 ετών που έχουν εμβολιαστεί

-Καθιερώνεται σε μόνιμη βάση από το 2022 η ψηφιακή κάρτα νέων.

-Έρχεται νέο επικουρικό ταμείο ασφάλισης για εξασφάλιση του προσωπικού συνταξιοδοτικού κουμπαρά για τους νέους. Αυτό συνεπάγεται υψηλότερη σύνταξη στο τέλος της καριέρας του πολίτη.

Καταργείται ο φόρος στις γονικές παροχές

Από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι από 1.1.2022 καταργείται ο φόρος στις γονικές παροχές και δωρεές έως 800.000 ευρώ.

Ιδιώτες και επιχειρήσεις θα πληρώνουν τέλη 10% κινητής τηλεφωνίας από το 2022, ανέφερε ακόμα ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Από 1/1 καταργείται ο φόρος στις γονικές παροχές και δωρεές έως 800.000 ευρώ. Μία ακόμη επιβάρυνση γίνεται παρελθόν. Η απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης θα ισχύσει και για το 2022 για τον ιδιωτικό τομέα, το ίδιο και η μείωση κατά 3% των ασφαλιστικών εισφορών. Στις επιχειρήσεις ο φόρος πέφτει στο 22% και μάλιστα σε μόνιμη βάση. Μειώνεται αμέσως στο μισό ο φόρος για τη συγκέντρωση κεφαλαίου. Καθιερώνουμε υπερεκπτώσεις για πράσινο κεφάλαιο. Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που συγχωνεύονται στο εξής θα φορολογούνται με μόνο 15,5%. Το μέτρο θα ισχύσει για τρία χρόνια, είναι σημαντικό να ισχυροποιηθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Πηγή: thestival.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia