«ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ». Οι θέσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο αποτυπώνει με τον πιο παραστατικό τρόπο την προηγούμενη θητεία της Δημοτικής Αρχής. Ας δούμε όμως τα θέματα με την κατάλληλη σειρά προτεραιότητας.

Χτες είχαμε το περιστατικό με την βαρέλα που έφυγε από το απορριμματοφόρο. Ευτυχώς (από τύχη) δεν μιλάμε σήμερα για ένα τραγικό γεγονός. Στις τοποθετήσεις μας ως παράταξη δεν σπεύσαμε να αποδώσουμε την ευθύνη στον κ. Ζιώγα, αλλά ούτε και να ρίξουμε την ευθύνη στον οδηγό του οχήματος, όπως έσπευσε ο Δήμαρχος να κάνει. Για να δούμε το λόγο του ατυχήματος θα αναμένουμε την πραγματογνωμοσύνη. Εν τούτοις είναι γνωστό ότι η κατάσταση στο αμαξοστάσιο του Δήμου Τρικκαίων ομοιάζει με εγκαταλελειμμένη γωνιά στον εικονικό κόσμο, που συνεχίζει να χτίζεται. Την ώρα που έχουμε δώσει μέρος της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτες, θα μπορούσαν να έχουν βρεθεί χρήματα ώστε να αγοραστούν νέα μηχανήματα αλλά και να προχωρήσουμε σε αναβάθμιση των παλαιοτέρων. Μπορούμε και οφείλουμε σαν Δήμος να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ασφάλειας των εργαζομένων μας.

Ακολούθως, έγινε συζήτηση για τις συνέπειες των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών. Τα τεχνικά και δομικά προβλήματα της πόλης έγιναν ιδιαιτέρως πιο αισθητά. Τα προηγούμενα πέντε χρόνια δεν έγινε ουδεμία προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης και τα αποτελέσματα φάνηκαν στις σχολικές αυλές, στους δρόμους και στην υπόγεια διάβαση του κολυμβητηρίου. 

Στα ζητήματα αυτά ο Δήμαρχος επέλεξε να απαντήσει για άλλη μια φορά με μεγάλη δόση ειρωνείας και απροθυμία να δεχτεί τα κακώς κείμενα. 

Αμφότερα είναι ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας στην πόλη μας. Αμφότερα είναι θέματα για τα οποία η Δημοτική Αρχή τα προηγούμενα χρόνια δεν επέδειξε την απαραίτητη επιμέλεια. Όμως δεν γίνεται άλλο να αφήνουμε την καθημερινότητα στην τύχη. Με το νέο έτος θα πρέπει ως Δημοτικό Συμβούλιο να παλέψουμε ενωμένα για την επαναφορά των ζητημάτων της καθημερινότητας στο επίκεντρο των δημοτικών ενδιαφερόντων.

Η δημοτική μας ομάδα συνέχισε θέτοντας ερωτήσεις για το δίκτυο 5G. Φυσικά και είμαστε υπέρμαχοι της ανάπτυξης και της φιλοξενίας νέων δικτύων τεχνολογίας στην πόλη μας. Έχουμε καταφέρει να γίνουμε πόλος προηγμένων τεχνολογιών και αυτό μας χαροποιεί. Μας ενδιαφέρει όμως ταυτόχρονα και η επιρροή που θα έχει η εφαρμογή του εν λόγω δικτύου στην υγεία των συμπολιτών μας. Για αυτό το λόγο κρίνουμε και απαραίτητη τη συνεχή παρακολούθηση και έρευνα, κάτι το οποίο θα εξασφαλίσει ο Δήμος.

Επιπλέον θέσαμε και μια ερώτηση για τα πολλαπλά θύματα από φόλες στην πόλη μας αλλά και για τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος των αδέσποτων στην πόλη μας. Ζητήσαμε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ταφής των δηλητηριασμένων σκύλων αλλά και για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούμε. Άμεσα και συλλογικά πρέπει να αναπτύξουμε ένα σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος στη ρίζα του αλλά και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές να επιδιώξουμε την απονομή δικαιοσύνης για όσους επιλέγουν αυτό το δειλό όπλο, το δηλητηριασμένο δόλωμα. 

Τέλος, ψηφίστηκε χτες ομόφωνα η αίτηση συμμετοχής στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για τρία έργα τα οποία θα είναι εξαιρετικά χρήσιμα για το Δήμο μας, τα οποία και καλωσορίζουμε. Οφείλουμε όμως με αυτή την αφορμή για ακόμα μια φορά να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την πληθώρα έργων που προωθούνται με το τεχνικό πρόγραμμα αλλά ουδέποτε πραγματοποιούνται.

                                                                 Το γραφείου τύπου 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia