Με rapid τεστ σε λιανεμπόριο, τράπεζες, κομμωτήρια και μεικτούς χώρους εστίασης οι ανεμβολίαστοι

Νέα μέτρα τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από το προσεχές Σάββατο και θα έχουν ως στόχο την αναχαίτηση της πορείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Οι ανακοινώσεις έγιναν μετά το αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας αλλά και τη σημαντική αύξηση των διασωληνωμένων.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη “οι περιορισμοί θα αφορούν τους συμπολίτες μας που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν διότι κινδυνεύουν πολύ περισσότερο”.

“Από το Σάββατο θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα προσαρμογής για την προστασία της κοινωνίας”, σημείωσε και διευκρίνισε πως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στην εργασία τους με δύο rapid test εβδομαδιαίως.

Σε όλους τους χώρους διασκέδασης, σε εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες θα εισέρχονται επίσης με rapid test ή μοριακό τεστ. 

Το μέτρο δεν αφορά αγορές τροφίμων, φαρμακεία και την εκτέλεση θρησκευτικών καθηκόντων.

Επιπλέον, αυξάνονται τα πρόστιμα για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα. Επίσης, θα υπάρξει ποινή στις ομάδες αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και οι άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα.

Πηγή: thestival.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia