Μουσική Σχολή Δήμου Πύλης: «Ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα»

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ

Με νότες και οκτάβες έχει πλημμυρήσει ο Δήμος Πύλης με  τη δημιουργία της μουσικής σχολής.

Μια ανεκπλήρωτη επιθυμία πολλών ετών ήρθε να ικανοποιήσει η δημοτική αρχή, με τη δημιουργία της μουσικής σχολής του Δήμου Πύλης.

Μιας σχολής αναγνωρισμένης από το κράτος.

Με σωστό σχεδιασμό, άρτια προετοιμασία, πολύ μεράκι, αστείρευτη πίστη και περίσσευμα θέλησης για  υλοποίηση, η μουσική σχολή του Δήμου Πύλης έγινε πραγματικότητα από τον Οκτώβριο του  2021

Για τη στέγασή της επιλέχθηκε το δημοτικό σχολείο της τοπικής κοινότητας του Αγίου Βησσαρίωνος, λόγω της γεωγραφικής του θέσης και των προδιαγραφών του κτιρίου.

Με επιμονή και σωστό συντονισμό προχώρησαν όλες εκείνες οι ενέργειες όπως, αλλαγή χρήσης, έλεγχος στατικότητας κτιρίου, προσβασιμότητα  σε ΑΜΕΑ, εργασίες πυρασφάλειας, βελτίωση υποδομών, αγορά μουσικών οργάνων και οι υπογραφές συμβάσεων με τους δασκάλους τής μουσικής.

Διδάσκεται θεωρία και πρακτική εξάσκηση στα έγχορδα (κλασική κιθάρα, μπουζούκι, ηλεκτρική κιθάρα & μπάσο) στο πιάνο και  στα κρουσυά (ντραμς, τίμπαλες και τύμπανο).

Ο ΟΚΠΑΔ του Δήμου Πύλης σήκωσε αποκλειστικά το βάρος της υλοποίησης και τα κατάφερε.

Η πρόεδρος του ΟΚΠΑΔ κα Πανάγου Μαρίνα είναι ο άνθρωπος που οραματίστηκε, σχεδίασε και  υλοποίησε  αυτό το έργο.

Η Πανάγου Μαρίνα με αφορμή την εδώ και δύο χρόνια λειτουργία της μουσικής σχολής δήλωσε… «ένα όνειρο ζωής που οφείλαμε να το υλοποιήσουμε για τα παιδιά του δήμου μας, έγινε πραγματικότητα και γι’ αυτό είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και περήφανη. Ανοίξαμε τους μουσικούς ορίζοντες δημιουργώντας τον ιδανικό χώρο. Φέραμε κοντά στη μουσική τα παιδιά όλου του δήμου και ιδιαίτερα αυτά από το δύσκολο σε προσβάσεις ορεινό όγκο».

Ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας τονίζει… «στην τρέχουσα δημαρχιακή μας θητεία, αυτή των μεγάλων και στοχευμένων  έργων, ιδιαίτερη θέση έχει και η δημιουργία της μουσικής σχολής στο Δήμο Πύλης. Ένα ποιοτικό έργο, παρακαταθήκη για τη μουσική παιδεία των παιδιών του τόπου μας, άρτια κατασκευασμένο και σωστά εξοπλισμένο. Η αποδοχή της σχολής  από τους συνδημότες μας, η μεγαλύτερη ηθική μας ικανοποίηση.

Δημιουργήσαμε έναν ισχυρό δήμο κοντά στον δημότη».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia