Ο κύβος ερρίφθη: Αρχισε η επίταξη ιδιωτών γιατρών στην Αττική – Κικίλιας: Τους παρακαλούσαμε επί εβδομάδες

Σε επιστράτευση ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ στη μάχη κατά του κορονοϊού, προχωρά το υπουργείο Υγείας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, “το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική”.

Σημειώνεται πως, η δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία στην Αττική δεν επέτρεπε άλλες καθυστερήσεις, καθώς η πίεση από τα εκατοντάδες κρούσματα που δέχονται καθημερινά είναι ιδιαιτέρως ασφυκτική.

“Όταν ζητάμε από έναν γιατρό να παρέχει τις υπηρεσίες του, δεν αρκεί μόνο να τον υποχρεώσουμε. Πρέπει και να τον εμπνεύσουμε να το κάνει. Αν, όμως, χρειασθεί να χρησιμοποιήσω και το ύστατο συνταγματικό εργαλείο που έχω στη διάθεσή μου, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, δεν θα διστάσω να το κάνω”, δήλωσε χθες, σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής” ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύγκρουση Εξαδάκτυλου – Πατούλη
Το ζήτημα της επίταξης των γιατρών προκάλεσε σκληρή αντιπαράθεση, λόγω της προσπάθειας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου να “καπελώσει” τους υπόλοιπους συλλόγους. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε λόγο για “αδιέξοδο”, για “προσβλητική συμπεριφορά του υπουργού”, για κινήσεις “χωρίς σχέδιο” και ζητούσε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) είναι ο Θεσσαλονικιός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πλαστικός χειρουργός, και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, που έχει εκφράσει σε αρκετές περιπτώσεις τη δυσφορία του για τις αποφάσεις που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας. “Έχουν γίνει λάθος κινήσεις, όπως η απειλή του χαρτιού της επιστράτευσης. Οι γιατροί περιμένουν πλέον το χαρτί”, δήλωσε χθες, μιλώντας στο Open, ο κ. Εξαδάκτυλος.

Με το που έγινε γνωστή η ανακοίνωση του ΠΙΣ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), στον οποίο Πρόεδρος είναι ο Γιώργος Πατούλης, έσπευσε να πάρει ξεκάθαρες αποστάσεις “αδειάζοντας” τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο. “Ο ΙΣΑ διευκρινίζει ότι το τελευταίο δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον ΠΙΣ, είναι απόφαση του Δ.Σ του ΠΙΣ, δεν έχει έγκριση της Ολομέλειας των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων και κατά συνέπεια του ΙΣΑ”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: thetoc.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia