Πάτρα: Γυναίκα συγγενής του 66χρονου εκπαιδευτικού το 10ο κρούσμα κορωνοϊού

Πάτρα: Γυναίκα συγγενής του 66χρονου εκπαιδευτικού το 10ο κρούσμα κορωνοϊού

Φόβοι ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα ανέβει σήμερα.

Μια γυναίκα, που ανήκει σύμφωνα με πληροφορίες στο στενό περιβάλλον του 66χρονου συνταξιούχου αιρετού είναι το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών. Πρόκειται για τη σύζυγο του 66χρονου. Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Ήδη από το μεσημέρι της Τετάρτης έχουν εξεταστεί οι 30 από τους 52 που είχαν πάει σε θρησκευτική εκδρομή στο Ισραήλ και εκφράζονται ανησυχίες ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα ανέβει κι άλλο σήμερα, καθώς ο 66χρονος (που αποτέλεσε το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα και το πρώτο εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης) για περίπου δύο εικοσιτετράωρα εκινείτο χωρίς ειδικά μέτρα προστασίας και ερχόταν σε επαφή με κόσμο, ακόμα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου νοσηλευόταν από την Καθαρά Δευτέρα. 

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που εσπευσμένα χθες το βράδυ ελήφθησαν έκτακτα μέτρα σε Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο , με το κλείσιμο των σχολείων, αθλητικών χώρων, σινεμά και θεάτρων, βάζοντας ουσιαστικά εμπόδιο στις μαζικές συναθροίσεις κόσμου.

thebest.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia