Πέτσας για μάσκες -κουκούλες: Συλλογική η ευθύνη -Βάζει στο κάδρο & την ΚΕΔΕ

Για «συλλογική ευθύνη» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τις μάσκες -κουκούλες. Δηλαδή, με άλλα λόγια, «έδειξε» όλους τους εμπλεκόμενους: Υπουργείο Υγείας, υπουργείο Εσωτερικών αλλά και ΚΕΔΕ.

«Διορθώθηκε η ανορθογραφία»

«Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπήρξε μια ανορθογραφία. Αυτή που αφορούσε το μέγεθος ενός σημαντικού αριθμού από τις μάσκες που διανεμήθηκαν στα παιδιά μας. Τι ακριβώς έγινε, έχει διευκρινιστεί από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας. Φυσικά, η ευθύνη είναι συλλογική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

«Και η ανορθογραφία αυτή διορθώθηκε. Πρώτον, σταμάτησε αμέσως η παραγωγή των μασκών μεγάλου μεγέθους. Και, δεύτερον, οι μάσκες που είχαμε πει ότι θα δοθούν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, θα δοθούν κανονικά χωρίς καμία παραπάνω επιβάρυνση για τον Έλληνα φορολογούμενο», κατέληξε.

Τι δεν απάντησε ο Πέτσας

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι:

-Δεν υπάρχει επανεκκίνηση του διαγωνισμού, καθώς, όπως καταγγέλλει η ΚΕΔΕ:

Το υπουργείο Υγείας δεν έχει στείλει τις νέες προδιαγραφές.

-Ο κ. Πέτσας δεν διευκρίνισε με ποιον τρόπο δεν θα επιβαρυνθεί επιπλέον το Δημόσιο. Δεν θα πληρωθούν οι προμηθευτές για τις επιπλέον μάσκες; Θα τις κάνει δώρο ο εφοπλιστής Λασκαρίδης μαζί με τα παγουρίνο; Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν δοθεί 6,2 εκατ. ευρώ.

Χαμός και εντός ΚΕΔΕ

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΕΔΕ έχει αποποιηθεί των όποιων ευθυνών της. Και είχε επιτεθεί με σφοδρότητα στον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη. Από την πλευρά τους η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός Υγείας και ο Ν. Χαρδαλιάς «δείχνουν» την ΚΕΔΕ και το ΥΠΕΣ.

Παράλληλα, αναταραχή επικρατεί στο εσωτερικό της ΚΕΔΕ. Με (και «γαλάζιους») δημάρχους να κατηγορούν τον πρόεδρο Δ. Παπαστεργίου για υποτέλεια στην κυβέρνηση.

aftodioikisi.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia