Προχωρούν οι εργασίες για τον διπλασιασμό του βιολογικού καθαρισμού των Τρικάλων

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για τον βιολογικό καθαρισμό των Τρικάλων. Ένα έργο της ΔΕΥΑΤ με τεράστια οφέλη για την πόλη, καθώς ουσιαστικά διπλασιάζεται η δυνατότητα των υποδομών, με τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των υποδομών. Ταυτόχρονα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, Χρήστος Αναστασίου, «είναι πάρα πολύ σημαντικά τα οφέλη και για τον πολίτη αλλά και κυρίως για το περιβάλλον». Ο ίδιος δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών. Το έργο της ΔΕΥΑΤ είχε προϋπολογισμό 3.410.000€ και οι εργασίες ξεκίνησαν 32 ολόκληρα χρόνια μετά την κατασκευή των πρώτων υποδομών.

Η ακριβής ονομασία του έργου είναι «ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Ε.Ε.Λ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ» για την αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του βιολογικού καθαρισμού. 

 Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαρισμούς κτηρίων, δεξαμενών και φρεατίων, αποκατάσταση βλαβών, μονώσεις δεξαμενών, καινούριο Η/Μ εξοπλισμό, νέες μεταλλικές σωληνώσεις, νέα θυροφράγματα, υπερχειλιστές, μεταλλικές κατασκευές , κιγκλιδώματα, , καλώδια, ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, κατασκευή μονάδας τριτοβάθμιας επεξεργασίας, σε συνδυαστική λειτουργία με την υφιστάμενη χλωρίωση. Το έργο είναι συνεχιζόμενο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2021.

sdr

Πριν το έργο αυτό, ολοκληρώθηκε το απαραίτητο για τα κτήρια έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΡΧΙΚΗΣ ΑΝΥΨΩΣΗΣ Ε.Ε.Λ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ». Με ίδιους πόρους (σχεδόν 140.000€) το έργο αφορούσε σε ανακατασκευή κτηρίων του βιολογικού, ώστε να είναι περισσότερο ανθεκτικά. 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia