«Σαν παλιό σινεμά…» και πάλι από το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περασμένης άνοιξη, το Θεατρικό Εργαστήρι Νέων του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων παρουσιάζει και πάλι την παράσταση «Σαν παλιό σινεμά…». Η παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 21.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου, στον Μύλο του Ματσόπουλου.

Η παράσταση βασίζεται σε συρραφή αποσπασμάτων από κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου και είναι από τις εξής ταινίες:

  • «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»
  • «Της κακομοίρας»
  • «Μια τρελή τρελή οικογένεια»
  • «Η θεία από το Σικάγο»
  • «Μια ελληνίδα στο χαρέμι»

Η πορεία του Παλιού  Ελληνικού Κινηματογράφου ξεκινάει με τον τερματισμό του εμφύλιου πολέμου και φτάνει ως τα τέλη της δεκαετίας του ’60, η περίοδος αυτή περιλαμβάνει και τη φημισμένη Χρυσή Εποχή  (1955-1967). Ο Κινηματογράφος μετά το ραδιόφωνο ήταν η κύρια μορφή ψυχαγωγίας για την Ελληνική Κοινωνία που προσπαθούσε να ανακάμψει τόσο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όσο και μετά τον Εμφύλιο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ταινιών που έγιναν εκείνη την εποχή ήταν Κωμωδίες γεγονός που ίσως να μαρτυρά και την επιθυμία των ανθρώπων να ξεχάσουν τα βάσανα και τις εντάσεις του άμεσου παρελθόντος.

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία:  Γωγώ Κατσιανάκου

Ενδυματολόγος-Σκηνογράφος: Μαρία Τάχου-Κατσιάβα

Μουσική επιμέλεια: Αρτέμης Αρκουμάνης

Φωτογράφιση: Βαγγέλης Καραλιόλιος

Σχεδιασμός Αφίσας: Αφροδίτη Ευθυμίου

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:

Αναγνωστόπουλος Γιώργος, Γιαννούλη Λιάνα, Γουλοπούλου Βάγια, Ευθυμίου Ελισάβετ, Ζήμου Ελένη, Θεοδοσίου Βούλα, Κατέ Κατερίνα, Κοκόρα Μαρία, Κύργια Χριστιάνα, Κωνσταντάκου Θάλεια, Μαλέκα Βάσω, Παππά Αγγελική, Σπύρου Δήμητρα, Τασίκα Γεωργία, Τσέτης Αχιλλέας, Τσιαούση Γωγώ, Τσιούνης Γιώργος, Τυρογιάννης Βαγγέλης, Φαγκρίδα Βίκυ, Φυσικοπούλου Ιωάννα, Χλωρού Βασιλική, Αλεξίου Ηλίας

Θερμές ευχαριστίες στη Βίκυ Ιακωβάκη για τη φιλική της συμμετοχή και στον Άρη Κατσιανάκο για τα κείμενα που ακούγονται στην εισαγωγή και στον επίλογο της παράστασης.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia