Τίμησαν τη μνήμη του Χρήστου Σκαμπαρδώνη που έπεσε στην Κύπρο το 1974 (ΦΩΤΟ & Βίντεο)

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Χρήστο Σκαμπαρδώνη – Έλληνα Αξιωματικό που έπεσε κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, διοργάνωσε την Κυριακή ο Δήμος Πύλης σε συνεργασία με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού – παρ. Τρικάλων και την Κοινότητα Φιλύρας.

Το παρών έδωσαν και οι Αγωνιστές της ΕΛΔΥΚ με καταγωγή από τον Δήμο Πύλης, που πολέμησαν και γύρισαν πίσω νικητές.

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιηθηκε τη εκδήλωση που για πρώτη φορά διοργανώθηκε επίσημα στη γενέτειρα του αγωνιστή που θυσιάστηκε για την πατρίδα πριν από 48 χρόνια.

Με την παρουσία επισήμων και πιστών τελέστηκε το πρωί η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Φιλύρας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων με τη συμμετοχή Σωματείο Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων  IΩΑΝΝΗΣ  ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ», κατάθεση στεφάνων και ομιλία από τον Αθανάσιο Μανούρα – Συνταγματάρχη  εν αποστρατεία – Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα και τους εκπροσώπους αρχών και φορέων της περιοχής, οι οποίοι εξήραν τους διοργανωτές για την εκδήλωση προς τιμήν του Ανθστη (ΠΖ) Χρήστου Σκαμπαρδώνη.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με βράβευση της μαθήτριας Γ΄ Λυκείου Πύλης Οικονόμου Αλεξάνδρας από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, απονομή τιμητικής πλακέτας στους «Ήρωες» της ΚΥΠΡΟΥ το 1974, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση στη Φιλύρα:

                 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia