Του πάει η Κρήτη του ΑΟΤ, διπλό στο Παγκρήτιο!

Από τα ματς που θα θυμόμαστε καιρό. Ο ΑΟΤ των χιλίων προβλημάτων, με απουσίες και χωρίς τον προπονητή του στον πάγκο πήρε ένα απίστευτο διπλό μέσα στο Παγκρήτιο επι του Εργοτέλη επιστρέφοντας στις νίκες μετά από 11 ματς. Συμπτωματικά η τελευταία νίκη ήταν και πάλι στην Κρήτη επί των Χανίων στις 7 Φεβρουαρίου για την 6η αγωνιστική.

Μία νίκη που ήρθε στην πλέον κατάλληλη στιγμή για τον ΑΟΤ που η ψυχολογία του είχε φτάσει στο ναδίρ μετά τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα και την αγωνία για την αποφυγή των δύο τελευταίων θέσεων που μετά το σημερινό τρίποντο δεν υπαρχει πλέον ως σενάριο.

Τα Τρίκαλα λόγω και των απουσιών παρατάχθηκαν με αλλαγές στον σχηματισμό τους στην Κρήτη. Ο Ριζογιάννης έπαιξε στο κέντρο της άμυνας δίπλα από τον Σουλιώτη ενώ ο Διαμαντόπουλος έπαιξε προωθημένος στην αριστερή πλευρά μπροστά από τον Νιάρο. Κίνηση που δεν απέφερε τα αναμενόμενα και έτσι στο ημίχρονο πέρασε στην θέση του νεαρού ο Σταματής.

Αποφεύχθησαν ακόμη οι πειραματισμοί του πρώτου ημιχρόνου με την Ξάνθη. Ο Πιαστόπουλος έπαιξε δεξί μπακ ενώ θέση στην αρχική ενδεκάδα βρήκαν και οι Πέλκας, Ελευθεριάδης.

Το ματς είχε εντυπωσιακή διακύμανση. Ο Εργοτέλης προηγήθηκε στο 37’ με τον Μανουσάκη που πήρε την μπαλιά από τον Κοκκίνη μετά από λάθος του Ριζογιάννη. Τα Τρίκαλα γύρισαν τούμπα το ματς με δύο εξαιρετικά γκολ του Βασίλη Ευθυμίου (41’, 53’). Τα Τρίκαλα κρατούσαν άνετα το προβάδισμα αλλά ο Εργοτέλης ισοφάρισε με πάναλτι του Μανουσάκη στο 78’ που παραχώρησε ο Πιαστόπουλος πάνω στον Κόνραντ.

Η νίκη ήρθε τελικά στο 88’ όταν μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Τάχατος και για το οποίο διαμαρτύρονται έντονα οι Κρητικοί ο Ριζογιάννης σημείωσε το 2-3.

Λάθος και 1-0

Μέχρι το 37’ τα Τρίκαλα δεν είχαν απειληθεί σχεδόν καθόλου αλλά στο λεπτό εκείνο ο Ριζογιάννης έκανε κακή εκτίμηση, έχασε την μπάλα απο τον Κοκκίνη που πάσαρε για τον Μανουσάκη που πέρασε και τον Γιακουμή και πλάσαρε υποδειγματικά γα να κάνει το 1-0.

Άμεση αντίδραση!!!

Η αντίδραση των Τρικάλων ήταν άμεση. Στο 41’ ο Νιάρος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Βασίλης Ευθυμίου με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1!

Προβάδισμα με Ευθυμίου!

Στο 53’ ο Ευθυμίου και πάλι  δέχτηκε ωραία την μπάλα απο πίσω μετά από μπαλιά «διαβήτη» του Ελευθεριάδη και με εξαιρετικό τρόπο νίκησε τον Κατσιμήτρο βάζοντας τον ΑΟΤ μπροστά στο σκορ!

Ισοφάριση με πέναλτι

Αν και τα Τρίκαλα κρατούσαν αρκετά εύκολα το προβάδισμα ο Εργοτέλης έφερε το ματς στα ίσα στο 78’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μανουσάκη. Πέναλτι που κέρδισε ο Κόνραντ όταν ανατράπηκε από τον Πιαστόπουλο.

Ψύχραιμος ο Ριζογιάννης και 2-3!!!

Ο Εργοτέλης πίεσε για ένα τρίτο γκολ αλλά όσες φορές το επιχείρησε ο Γιακουμής ήταν σταθερότατος ενώ καίριες ήταν και οι τοποθετήσεις των αμυντικών. Τα Τρίκαλα κέρδισαν πέναλτι (αυστηρό) στο 88’ με τον Τάχατο και ο Παντελής Ριζογιάννης πήρε το αίμα του πίσω για το λάθος στο πρώτο γκολ δίνοντας το προβάδισμα και την νίκη με 2-3 στον ΑΟΤ!!!

Στις καθυστερήσεις θα μπορούσαν να πετύχουν και 4ο γκολ όταν ο Τάχατος έφυγε στην αντεπίθεση αλλά στο τετ α τετ ο Κατσιμήτρος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ το οποίος δεν εκτελέστηκε ποτέ αφού ο διαιτητής σφύριξε την λήξη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν η κ. Αντωνίου (Ανατ. Αττικής) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Ποζατζίδη,Μαζουλουξή, Μπουρσέλη του Εργοτέλη και Παπαγεωργίου, Ελευθεριάδη, Ευθυμίου, Σταματή  των Τρικάλων.
Βοηθοί της ήταν οι κ.κ. Χρηστάκος (Πειραιά), Νιδριώτης (Αθηνών)

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Μποτέ (57’ Κατσούρι), Ποζατζίδης (46’ Σερβιλάκης, 81’ λ. τρ. Πατρινός), Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Μπουτσάκης, Τσέλιος, Άμπι (57’ Κόνραντ), Μπουρσέλης, Κοκκίνης (71’ Κουατένγκ), Μανουσάκης.

ΑΟ Τρίκαλα (Βασίλης Καλογιάννης(*): Γιακουμής, Διαμαντόπουλος (46’ Σταματής), Ευθυμίου (71’ Τάχατος), Ελευθεριάδης (81’ Αλμπάνης), Νιάρος, Παπαγεωργίου, Πέλκας (81’ Ντιαλόσι), Πιαστόπουλος, Ριζογιάννης, Σκόνδρας, Σουλιώτης.

(*) Ο Βασίλης Καλογιάννης είχε την ευθύνη του αγώνα μιας και ο Σούλης Παπαδόπουλος είναι σε καραντίνα λόγω κορονοϊού

Πηγή: sportrikala.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia