Τρίκαλα: Νέα συνάντηση μουσικών στον Ληθαίο

Το απόγευμα της Τρίτης 19 Μαΐου, στο θεατράκι στις όχθες του Ληθαίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Τρικαλινών καλλιτεχνών (μουσικών, τραγουδιστών, ηχοληπτών κλπ.)

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Κώστας Σταυρόπουλος. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σταυρόπουλος τόνισε ότι «Η Κυβέρνηση θορυβημένη από τη μαζικότητα της κινητοποίησης των Καλλιτεχνών τους προηγούμενους μήνες, με αποκορύφωμα την 7η Μάη, έσπευσε να εξαγγείλει την ίδια μέρα και νέα δέσμη μέτρων. Στόχος της είναι να εντάξει λίγους παραπάνω εργαζόμενους στον Πολιτισμό στην επιδότηση των 800 ευρώ για να ρίξει στάχτη στα μάτια και να αμβλύνει τις αντιδράσεις.»

Στη συνέχεια ο κ. Σταυρόπουλος αναφέρθηκε και στο πόσο σημαντική είναι η δημιουργία Μητρώου Καλλιτεχνών. «Η μαζικότητα της διεκδίκησής μας και η συσπείρωση στα σωματεία μας τους ανησυχεί. Γι’ αυτό δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Ένα ισχυρό όπλο απέναντι στη διεκδίκησή μας για εξασφάλιση της επιβίωσης όλων των συναδέλφων, είναι το «Μητρώο Καλλιτεχνών»» τόνισε μεταξύ άλλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτεργάτες του συγκεκριμένου εγχειρήματος ήταν ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Βασίλης Μητσάκης και η τραγουδίστρια Λίνα Καρέτσου.

Μετά το πέρας της ομιλίας και της συνάντησης, αποφασίστηκε η ίδρυση παραρτήματος του ΠΜΣ ή τοπικού σωματείου.

tv10.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia