Τσίπρας από ΔΕΘ: Οι νέοι δεν χρειάζονται megabytes και χαρτζιλίκια, αλλά μια χώρα που τους νοιάζεται

Από το «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο, ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στους πολίτες και τους παραγωγικούς φορείς της χώρας, επιχειρώντας να τους πείσει πως αυτό που χρειάζεται η χώρα για να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί εξαιτίας των πολιτικών που ακολουθεί η κυβέρνηση, είναι ένα εναλλακτικό παραγωγικό μοντέλο, το οποίο θα έχει στο επίκεντρο τους εργαζόμενους και ισχυρούς δημόσιους πυλώνες στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου κάθε φορά που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη και στην Διεθνή Έκθεση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, αρχίζοντας την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

«Φέτος επιλέξαμε να φιλοξενήσουμε στις πρώτες θέσεις σε ανθρώπους που δίνουν τη μάχη της καθημερινότητας», είπε, υπογραμμίζοντας πως το συναίσθημα που κυριαρχεί στην κοινωνία είναι η ανασφάλεια, «ανασφάλεια για τις σπουδές, για το μισθό, για την καθημερινότητα».

«Αλλά σήμερα γίνεται πια φανερό ότι στη πατρίδα μας αυτή την ανασφάλεια την πολλαπλασιάζει, τη μεγεθύνει, τη μετατρέπει σε φόβο, μια κυβέρνηση που εφαρμόζει μια πολιτική ακραία μεροληπτική για τα συμφέροντα των ισχυρών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ρίχνοντας τα βέλη της στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών είναι τόσο μεγάλα και η κρίση τόσο υπαρξιακή, που υπερβαίνουν τις παλιές πολιτικές συνταγές και τις ρητορικές και επικοινωνιακές συμβάσεις. Χρειάζεται επειγόντως επιστροφή της πολιτικής έναντι της επικοινωνίας. Και χρειάζεται τόλμη για μεγάλες τομές και υπερβάσεις», τόνισε.

Αμέσως μετά αναφέρθηκε και στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ, το περασμένο Σαββατοκύριακο, για τους νέους, λέγοντας πως, «πως τα παιδιά του 21ου αιώνα για να ανθίσουν τα όνειρα τους δεν χρειάζονται Megabytes και χαρτζιλίκια, αλλά μια χώρα που τους νοιάζεται, τους στηρίζει, τους δίνει προοπτική και φιλοδοξία να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους».

«Η πατρίδα έχει ανάγκη από μία νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή, μία νέα αρχή για το κράτος και την διακυβέρνηση και για την οικονομία και το παραγωγικό μοντέλο», είπε και πρόσθεσε πως, «απαιτείται μία ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση που θα κλείσει τις πληγές που άνοιξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησε τη μεσαία τάξη»
Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά στη μεσαία τάξη, λέγοντας πως «είναι μια τάξη αυτοδημιούργητη. Αυτό είναι το διακριτικό της χαρακτηριστικό και όχι το αν προτιμά ή όχι να φοράει γραβάτα. Και δεν έχουν καμία σχέση μαζί της όσοι υποκριτικά την επικαλούνται, αλλά γεννήθηκαν πορφυρογέννητοι και δεν προσπάθησαν ποτέ. Η Ελλάδα δεν χτίστηκε από τους νεόπλουτους ούτε από τους βαθύπλουτους δήθεν ευεργέτες».

Τα «καρφιά» του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνεχίστηκαν, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για έναν Πρωθυπουργό «που όχι μόνο δεν τήρησε τις υποσχέσεις του, αλλά έκανε τα πράγματα πολύ χειρότερα. Οι λιγότεροι φόροι έγιναν λιγότερα χρήματα στις τσέπες των πολιτών. Οι καλύτερες δουλειές, έγιναν κακοπληρωμένες δουλειές σε χειρότερες συνθήκες. Η ασφάλεια, έγινε γενικευμένη ανασφάλεια».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά για τον κομματικό του στρατό… Το επιτελικό κράτος διπλασίασε τους μετακλητούς υπαλλήλους. Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά μόνος σαν άλλος καίσαρας και επιστρατεύοντας τον αυταρχισμό και το δόγμα του νόμου και της τάξης. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κυβερνά για την πλειοψηφία των Ελλήνων, ούτε για εκείνους που τον εξέλεξαν αλλά για μία ελίτ λίγων και ισχυρών που τρέφεται από το δημόσιο χρήμα που επιβάλλει ρύθμιση για τα ιδιοτελή της συμφέροντα. Κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης κάνει δυσκολότερη τη ζωή των Ελλήνων», ανέφερε και τόνισε: «Ο μόνος άνεμος που θα φυσά όλο και πιο δυνατά είναι της κοινωνικής οργής και της αποδοκιμασίας».

Οι βασικοί άξονες του ΣΥΡΙΖΑ
Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας περιέγραψε τους βασικούς άξονες του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «απέναντι στο αποτυχημένο, αναποτελεσματικό κι αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης του δήθεν επιτελικού κράτους, χρειαζόμαστε ένα Δυνατό, αποτελεσματικό και Ανθρώπινο Κράτος».

Δεσμεύτηκε ότι η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, «δεν θα είναι η κυβέρνηση ενός κόμματος, αλλά στις κυβερνητικές θέσεις θα τοποθετηθούν και εκπρόσωποι των κοινωνικών ομάδων».

Δεσμεύτηκε επίσης πως την επόμενη των εκλογών, θα καταργήσει τον νόμο για το δήθεν – όπως είπε – επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη.

magnesianews.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia