Χρήστος Μιχαλάκης: «Να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί»

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ.Μιχαλάκη προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων για την Μείωση παραγωγής σε καλλιέργειες ροδάκινων και αχλαδιών στην  Π.Ε.Τρικάλων

Την άμεση και δίκαιη αποζημίωση των παραγωγών-δενδροκαλλιεργητών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, των οποίων η παραγωγή έχει πληγεί σοβαρά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ζητάει με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βορίδη και τον Υφυπουργό κ. Σκρέκα Κων/νο, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Σας γνωρίζουμε ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων τα ακραία καιρικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν κατά το μήνα Αύγουστο, με συνεχείς και ισχυρές βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με απότομη πτώση θερμοκρασίας προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στην καλλιέργεια ροδάκινων καθώς και αχλαδιών.

Οι εν λόγω ζημιές σε συνδυασμό με τον παγετό που παρατηρήθηκε τον μήνα Μάρτιο  οδήγησαν τους παραγωγούς σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Δυστυχώς ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει καταστροφές σε καλλιέργειες εξ αιτίας βροχοπτώσεων και οι αγρότες αντιμετωπίζουν για ακόμη μια φορά τις σοβαρές συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων με μείωση του εισοδήματος τους.

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε την άμεση  παρέμβασή σας προκειμένου να ξεκινήσουν διαδικασίες de minimis αποζημίωσης για όλους τους πληγέντες αγρότες δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας την οποία βιώνουν. 

                                                                                                     ΜΕ ΤΙΜΗ

                                                                    Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                                                                                              Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ                                                                                              

                                                                                         ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia