ΕλλάδαΠρωτοσέλιδοCovid-19: Στους 26 οι νεκροί – 892 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Συνολικά 892 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 26, ενώ η μέση ηλικία των θυμάτων του κορωνοϊού είναι τα 73 έτη (21 άνδρες, 5 γυναίκες). Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (71 επιπλέον από χθες), 57 είναι πιο σοβαρά και 54 νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς...

Συνολικά 892 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 26, ενώ η μέση ηλικία των θυμάτων του κορωνοϊού είναι τα 73 έτη (21 άνδρες, 5 γυναίκες).

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (71 επιπλέον από χθες), 57 είναι πιο σοβαρά και 54 νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Εξιτήριο από τα νοσοκομεία έχουν λάβει 42 ασθενείς.

Αναφερόμενος στο θάνατο του 42χρονου Γερμανού καθηγητή, ο οποίος είχε επισκεφθεί για σεμινάρια το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως παρουσιάστηκε θρόμβωση στον ασθενή, μια επιπλοκή που -όπως είπε- έχει παρατηρηθεί και σε άλλους άσθενεις με κορωνοϊό παγκοσμίως. «Στον ασθενή χορηγούνταν ειδική αντιπηκτική αγωγή για αυτό τον σκοπό», πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η επιπλοκή αυτή δεν φαίνεται να αφορά μεγάλο ποσοστό νοσούντων.

Αναφορικά με σχετικές έρευνες ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως απουσία μέτρων προβλέπεται πως ο ιός θα εξαπλωθεί γρηγορότερα. «Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε κατ’ αυτό τον τρόπο, δεν έχουμε εκθετική άσκηση, αλλά αν αρθούν τα μέτρα θα έχουμε την ίδια εικόνα με την Ιταλία και την Ισπανία».

Ταυτόχρονα τόνισε πως οι ηλικιωμένοι είναι η πιο ευάλωτη ομάδα και πρέπει να προστατευθεί.

naftemporiki.gr

Copyright 2020

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.