Μαθητές από Γερμανία, Εσθονία και Ισπανία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct
Θεσσαλίας διοργάνωσαν, τη Δευτέρα 23 Μαΐου, δράση υποδοχής μαθητών και καθηγητών, που βρίσκονται στη Λάρισα, από τη Γερμανία, την Εσθονία και την Ισπανία στo πλαίσιo του προγράμματος Erasmus «Garden of Cultures in Europe», στο οποίο συμμετέχει επίσης το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας.


Τους μαθητές υποδέχθηκαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στις εγκαταστάσεις του
Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας Βασίλειος Πινακάς, ο Επικεφαλής Βασίλης Χατζηκαμαγιάννης και στελέχη του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και η Προϊσταμένη Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κατερίνα Γκέτσιου. Οι φιλοξενούμενοι μαθητές και καθηγητές συνοδεύονταν επίσης από την υπεύθυνο εκπαιδευτικό του προγράμματος του 3ο Γυμνασίου Λάρισας Ιωάννα Θεοδωροπούλου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας, καλωσόρισε τους μαθητές, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και αναφέρθηκε στη σημασία των προγραμμάτων Erasmus για την απόκτηση γνώσεων, εμπειριών, δεξιοτήτων και ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των νέων όλων των κρατών μελών της ΕΕ. Ο κ. Χατζηκαμαγιάννης αναφέρθηκε στο Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας το οποίο στα πλαίσια των δράσεων του υποστηρίζει τα προγράμματα ERASMUS. Η κ. Θεοδωροπούλου καθώς και οι φιλοξενούμενοι καθηγητές παρουσίασαν το πρόγραμμα Erasmus «Garden of Cultures in Europe».

Στο τέλος οι μαθητές παρέλαβαν από τον κ. Πινακά αναμνηστικά δώρα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Europe Direct με την προτροπή να επισκεφτούν ξανά τη Θεσσαλία.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia