Πρώτη ευρεία σύσκεψη για τον νέο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας στην περιφέρεια Θεσσαλίας

Δ. Κουρέτας: «Θα αλλάξουν πολλά στην πολιτική προστασία – Σύμμαχος μας η τεχνολογία»

Η πρώτη ευρεία  σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων για την πολιτική  προστασία  πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας  μετά  και την ανάληψη των καθηκόντων της νέας περιφερειακής αρχής.

Στη σύσκεψη  τέθηκε  επί  τάπητος ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός  της Πολιτικής Προστασίας, με  έμφαση στην πρόληψη και εξετάστηκε η χρήση όλων εκείνων των εργαλείων που θα δώσουν την δυνατότητα στις αρχές να δράσουν έγκαιρα και άμεσα σε κάθε φυσική απειλή.

Στην αρχική του τοποθέτηση  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας κατέστησε σαφές, ότι η ασφάλεια των πολιτών  από φυσικά φαινόμενα,  αποτελεί  άμεση προτεραιότητα,   για αυτό και θα δημιουργηθεί – όπως είπε – μια ανθεκτική και  πολύ καλά προετοιμασμένη Περιφέρεια, όπου κάθε άτομο θα αισθάνεται  ασφαλές και θα υποστηρίζεται σε περιόδους κρίσης.

Από την πλευρά του ο Στρατηγός  ε.α. Ηλίας Λεοντάρης,  ο οποίος πρόκειται να τεθεί επικεφαλής στον κρίσιμο  αυτό τομέα, έθεσε επίσης  ως βασική προτεραιότητα την πρόληψη η οποία όπως είπε  θα επιτευχθεί  μέσω της  οργάνωσης  ενός μηχανισμού  με βάση την τεχνολογία που θα  είναι  έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα .

Στη σύσκεψη μετείχαν  επίσης  οι χωρικοί  αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι της αστυνομίας  και της πυροσβεστικής  καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia