Συμμετοχή της  Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Έκθεση ProWein 2024 στο Ντίσελντορφ

Συμμετοχή της  Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Έκθεση ProWein 2024 στο Ντίσελντορφ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση   των προϊόντων της περιοχής συμμετείχε μαζί με το Επιμελητήριο Λάρισας στη μεγαλύτερη έκθεση οίνων και ποτών  ProWein 2024 στο Dusseldorf της Γερμανίας.

Πρόκειται για μια έκθεση με 49.000 επισκέπτες από 141 χώρες και 6.000 εκθέτες από 61 χώρες. Από την  Ελλάδα  συμμετείχαν 84 εκθέτες  και δύο από την Θεσσαλία. Πρόκειται για την ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΠΗΝΕΙΟΥ και τα ΚΡΑΣΙΑ ΚΤΗΜΑ Δ.ΜΙΓΑΣ. Για τους Έλληνες οινοποιούς η έκθεση αυτή είναι πολύ σημαντική αφού η Γερμανία απορροφά από  39% έως 50% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών οίνων.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσωπήθηκε από την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Κοινωνικής Συνοχής κ. Αδαμοπούλου Αναστασία και από την γεωπόνο στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων υπεύθυνη στον αμπελο-οινικό τομέα κ.Δημητριάδου Μαρία.

Η κ Αδαμοπούλου συναντήθηκε  επίσης με τον πρόξενο του Dusseldorf  κ. Κοϊνη Βασίλειο καθώς και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ENTERPRISE GREECE κ. Γιαννόπουλο Μαρίνο.  Η ENTERPRISE GREECE είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας υπό την εποπτεία του Υπ. Εξωτερικών που προσελκύει ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα και προωθεί τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia