Έντονη αντίδραση Κώστα Μαράβα , για την μετακίνηση Ιατρού από το Κ.Υ. Πύλης

Με απόφαση του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστορα Αντωνίου, γίνεται η μετακίνηση της Ιατρού Γενικής Ιατρικής κ. Νάτσινα Δήμητρας από το Κέντρο Υγείας Πύλης που υπηρετεί, στα Τρίκαλα και στην 8η ΤΟ.Μ.Υ., για τρεις μήνες.

KY

Γεγονός το οποίο δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση και πρόβλημα. Διότι η Ιατρός εξυπηρετεί την Τοπική Κοινότητα Στουρναραίϊκων και τους κατοίκους του ορεινού όγκου της Δ.Ε. Πινδέων.

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πύλης κ. Βενιζέλο Μιχαήλ, έθεσε τον προβληματισμό του λέγοντας:

«….Σαν Δήμος Πύλης δεν έχουμε καμία αντίρρηση για την λειτουργία του νέου θεσμού και την δημιουργία των ΤΟ.Μ.Υ.

Ίσως η δημιουργία των νέων αυτών ομάδων Υγείας να  δημιουργεί νέα δεδομένα σε επίπεδο αποσυμφόρησης του Νοσοκομείου Τρικάλων, την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, σε επίπεδο πρόληψης, αλλά και σε επίπεδο ταχύτητας στη θεραπεία.

Όμως αυτό, πρέπει να γίνεται, κατά την γνώμη μας, με μέριμνα ώστε να μην αποδυναμώνονται τα υπάρχοντα Κέντρα Υγείας και στην περίπτωσή μας το Κέντρο Υγείας Πύλης.

Δυστυχώς, χωρίς να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι με την μετακίνηση της Ιατρού οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Πινδέων και δη των Στουρναραίϊκων δεν θα έχουν αυτό που είχαν μέχρι σήμερα. Την παρουσία της γιατρού.

Η Δημοτική Ενότητα Πινδέων βρίσκεται και καλύπτει ορεινό κομμάτι του Δήμου Πύλης. Οι αποστάσεις από την Πύλη είναι μεγάλες και το ηλικιακό στάτους της τοπικής κοινωνίας αποτελείται από μεσήλικες και ηλικιωμένους κατοίκους.

Άρα η παρουσία της Ιατρού είναι απαραίτητη.

Και ζητούμε την άρση της απόφασης  και την συνέχιση παροχής φροντίδας Υγείας στο Π.Ι. Στουρναραίϊκων και στους δημότες μας…».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia