Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών: Καταδίκη της αστυνομικής επέμβασης στο Υπ. Υγείας

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Καταδίκη της αστυνομικής επέμβασης στο Υπ. Υγείας

Καταγγέλλουμε την αιφνιδιαστική κι απρόκλητη επέμβαση της αστυνομίας, χθές 24/10/ έξω από το Υπ.Υγείας, απέναντι στους συναδέλφους υγειονομικούς που βρίσκονται πάνω από ένα χρόνο σε αναστολή εργασίας και παραμένουν εδώ και μήνες σε ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας κάτω από το υπουργείο υγείας.

Είναι φανερό ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η αστυνομία έσπευσαν να αξιοποιήσουν την απαράδεκτη άποψη της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) όπως αποτυπώθηκε στην τελευταία ανακοίνωση όπου χαρακτήριζε «ασχήμια» την παραμονή και διαμαρτυρία των συναδέλφων κάτω από το υπουργείο.

Σε αντίθεση με αυτά δηλώνει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (που για άλλη μια φορά, “έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο”) “Ασχήμια” δεν είναι να διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι για το δικαίωμά τους στη δουλειά κ τη ζωή, αλλά αποκρουστική” είναι η πολιτική που καταδικάζει αυτούς στην εξαθλίωση και τα δημόσια νοσοκομεία σε υποστελέχωση, για να ανοίξει ο δρόμος για την παραπέρα εμπορευματοποίηση τους.

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανάκληση των αναστολών εργασίας και επιστροφή όλων των συναδέλφων.

Καλούμε όλα τα σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας να διαχωρίσουν τη θέση τους από τον ¨κατήφορο”  της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι υγειονομικοί  κλιμακώνουμε τον αγώνα μας καθώς αντιλαμβανόμαστε ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει αποτελέσματα για την βελτίωση της υγείας και της ζωής μας, είναι ο δρόμος  με την κοινή μας δράση και του οργανωμένου αγώνα, μαζί με τους Φορείς του λαϊκού κινήματος  και στο νομό μας .

Καλούμε όλους τους συναδέλφους  σε μαζική συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία στις 9 Νοεμβρίου και στη Συγκέντρωση στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ στις 10:00π.μ.

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia