Ανεβάζουν ταχύτητα οι εμβολιασμοί στα Τρίκαλα – 1.197 σε μία ημέρα

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Π.Ε. Τρικάλων. 

Κατά την χθεσινή ημέρα, Τετάρτη 5 Μαίου, έγιναν συνολικά 1.197 εμβολιασμοί σε πολίτες της περιοχής, σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα του νομού. 

Από αυτούς οι 690 αφορούν στην 1η δόση του εμβολίου και οι υπόλοιποι 507 στην 2η δόση, ενώ συνολικά στα Τρίκαλα έχουν πραγματοποιηθεί 36.803 εμβολιασμοί μέχρι και τις 5 Μαίου. 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, χθες έγιναν 111.000 εμβολιασμοί σε ολόκληρη την χώρα, ενώ και σήμερα φαίνεται πως θα γίνουν πάνω από 100.000. 

Στην Π.Ε. Τρικάλων, οι νέες εμβολιαστικές γραμμές που άνοιξαν στο Γενικό Νοσοκομείο συμβάλλουν στον μεγάλο αριθμό των εμβολιασμών, που γίνονται σε καθημερινή βάση. 

Το ΓΝΤ από εχθές λειτουργεί ως Υπερκέντρο Εμβολιασμών, αφού πλέον λειτουργούν 5 γραμμές για το εμβόλιο της Pfizer και 1 γραμμή για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, η χορήγηση του οποίου ξεκίνησε από την Τετάρτη. 

Επιπλέον, το ωράριο για τους εμβολιασμούς, που είναι από τις 7 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, επιταχύνει σημαντικά τον ρυθμό τους. 

Οι πολίτες που εμβολιάζονται τώρα, λαμβάνοντας την 1η δόση του εμβολίου, ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 30 ετών, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία του εμβολιασμού για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου. 

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr 

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia