Αντισεισμική θωράκιση στα 2ο Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο

Στην αντισεισμική θωράκιση ενός παλιού – πλέον – διδακτηρίου, αυτό του συγκροτήματος του 2ου Γυμνασίου – 2ου Λυκείου Τρικάλων, προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων. Σε πλήρη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Τρικάλων, που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, υποβλήθηκε την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2020 προς χρηματοδότηση το έργο «Αντισεισμική ενίσχυση διδακτηρίου 2ου Λυκείου Τρικάλων».
Το έργο υποβλήθηκε προς ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με προϋπολογισμό 640.000 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και είναι η πρώτη σχετική πράξη αμέσως μετά την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού. Ο Δήμος Τρικκαίων αυξάνει με τον τρόπο αυτόν τον αριθμό των έργων που θα υλοποιηθούν εντός του 2021.
Οι βασικές εργασίες αφορούν στην αντισεισμική ενίσχυση του κτηρίου από οπλισμένο σκυρόδεμα, απαιτούμενες επισκευές, αλλαγή των κουφωμάτων σε πόρτες και παράθυρα. Το σχολικό αυτό συγκρότημα εκτείνεται σε επιφάνεια περίπου 2,5 στρεμμάτων, εντός οικοπέδου 11.930 τ.μ., με την πρώτη μελέτη κατασκευής να έχει εκδοθεί ήδη από το 1968 και το κτήριο να ανεγείρεται το 1970, από τον τότε Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων.
Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε αντισεισμική ενίσχυση στο αμφιθέατρο του Λυκλίου, από την ΠΕ Τρικάλων. Επομένως, η συνολική αντισεισμική θωράκιση του κτηρίου αφορά εκατοντάδες μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, συμβάλλοντας στην αύξηση της ασφάλειας του συγκεκριμένου διδακτηρίου.  

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia