Απόφαση Χρήστου Μιχαλάκη για προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δάση του νομού Τρικάλων

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ ΣΕ ΔΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Με βάση τις αποφάσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας  και τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, καθώς και τις μετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, μετά από εισήγηση της ΠΥ Νομού Τρικάλων και των δασικών υπηρεσιών, αποφάσισε να θέσει σε ισχύ την προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και ευπαθείς περιοχές του νομού Τρικάλων, για το διάστημα από 21-8-2023 και μέχρι και Παρασκευή 25/8/2023 εφόσον υπάρχει ο Υψηλός Κίνδυνος κατηγορίας 3.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Επιπλέον, απαιτείται μεγάλη προσοχή σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων , προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.

  Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων

Χρήστος Μιχαλάκης

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia