Από τον «Θαλή» στον «Ευκλείδη»

Στη δεύτερη και απαιτητικότερη φάση του πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», διαγωνίστηκαν το πρωί του Σαββάτου 57 Τρικαλινοί μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μεταξύ των 57 υπήρξαν και μαθητές σχολείων, γυμνασίων και λυκείων του Δήμου Φαρκαδόνας.

Στο νομό μας, το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε συνεργασία με τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποίησε το διαγωνισμό στο 7ο λύκειο Τρικάλων, που χρησιμοποιήθηκε ως εξεταστικό κέντρο. Συμμετείχαν οι 49 μαθητές, που είχαν προκριθεί από την πρώτη φάση των μαθηματικών διαγωνισμών, δηλαδή από τον 80ο «Θαλή». Ο «Θαλής» είχε λάβει χώρα τον περασμένο Νοέμβριο με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών του νομού μας. Για τρεις ώρες οι 49 μαθητές που διαγωνίστηκαν κλήθηκαν να επιλύσουν τέσσερα ζητήματα, ανάλογα με την τάξη τους, κάποια εκ των οποίων είχαν ιδιαίτερη δυσκολία.

Ο Δημήτρης Θεοχάρης, πρόεδρος του παραρτήματος νομού Τρικάλων, καλωσόρισε τους διαγωνιζόμενους μαθητές και αφού αρχικά τους ευχήθηκε καλή και εποικοδομητική χρονιά, τους συνεχάρη για την επιτυχία τους και τους ευχήθηκε νέες επιτυχίες στη ζωή τους.

Όσοι μαθητές προκριθούν θα λάβουν μέρος από τη  δεύτερη φάση που είναι «Ο Ευκλείδης» θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Ο Αρχιμήδης» που θα γίνει στην Αθήνα, που θα γίνει  στην Αθήνα στις  22 Φεβρουαρίου 2020, προκειμένου να επιλεγούν οι Εθνικές Μαθηματικές Ομάδες. 

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia