Αρκετός κόσμος στην Ημερίδα Ενημέρωσης για το Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης στο Δημαρχείο Πύλης (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση πολιτών και εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, η Ημερίδα Ενημέρωσης για το Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σκοπός της Ημερίδας ήταν να ενημερωθούν οι φορείς και οι επιχειρήσεις για τους νέους ορίζοντες που ανοίγει το Γεωπάρκο στην ευρύτερη περιοχή .

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Φορέων Διαχείρισης του Γεωπάρκου καθώς και ο κ. Νικόλαος Ζούρος, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO και του Ελληνικού Δικτύου Γεωπάρκων.

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννης Μπουτίνας, ο οποίος τόνισε τη βούληση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, των Δημάρχων και του Επιμελητήριου να επενδύουν σε κάθε δράση του Γεωπάρκου μέχρι να πάρουν και την παγκόσμια πιστοποίηση.

Ο Διευθυντής του ΚΕΝΑΚΑΠ Βάιος Κουτής, εστίασε σε τοπικά χαρακτηριστικά του Γεωπάρκου Μετεώρων – Πύλης και στάθηκε στα οφέλη για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Ειδικά, αναφέρθηκε στον καινούργιο δρόμο που αναζητά ο ορεινός τουρισμός, μετά την καθίζηση που υπέστη εξαιτίας κυρίως της πανδημίας. «Πρέπει να βρούμε έναν καινούργιο ρόλο στις περιοχές αυτές και ένα καινούργιο αφήγημα. Το αφήγημα αυτό είναι το Γεωπάρκο. Είναι νέα πολιτική, είναι η πολιτική που πρέπει να στηρίξουμε, είναι αυτό που πρέπει για να πάμε σ’ αυτές τις περιπτώσεις ανάπτυξης της περιοχής 365 μέρες το χρόνο.»

Το Γεωπάρκο αποτελεί ένα έργο που αναδεικνύει τους φυσικούς πόρους και την πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλίας γενικότερα, που θα οδηγήσει σε μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με όρους ποιότητας και βιωσιμότητας, και βρίσκεται ένα βήμα πριν  ενταχθεί στο Παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

Να θυμίσουμε πως στις αρχές του καλοκαιριού αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχε στο τέταρτο παγκόσμιο συνέδριο Ελλάδος-Κύπρου που έγινε στην Σητεία της Κρήτης, ενώ στα μέσα Ιουλίου επιτροπή της UNESCO αναμένεται στην περιοχή για αυτοψία.

Το Γεωπάρκο Μετεώρων-Πύλης βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Θεσσαλίας μια έκταση 2409.5 km 2, η ποία περιλαμβάνει τους Δήμους Μετεώρων και Πύλης στα όρια των οποίων περιλαμβάνει εντυπωσιακά γεωλογικά μνημεία και γεώτοπους.

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia